Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:36:41

Збор керівного складу цивільного захисту області: підсумки року та перспективи

25.01.2013   16:33

Підбити підсумки роботи у 2012 році та визначити завдання на 2013 рік зібралися учасники збору керівного складу цивільного захисту області, якій провів виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації, заступник голови–керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.

У зборі взяли участь заступник Голови Державної інспекції техногенної безпеки України Ігор Гасек, керівники обласних управлінь, організацій, підприємств та спеціалісти з надзвичайних ситуацій, голови міських (районних) комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, начальники управлінь, відділів з питань надзвичайних ситуацій міськрад та райдержадміністрацій.

Про роботу органів виконавчої влади щодо виконання пріоритетних завдань з реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у 2012 році поінформували присутніх началь¬ник управління з питань надзвичайних си¬туацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації В’ячеслав Рига, перший заступник начальника територіального управління МНС України у Чернігівській області Юрій Федоров, начальник управління Держтехногенбезпеки у Чернігівській області Юрій Чеповський.

У своєму виступі Ігор Гасек окреслив основні завдання щодо забезпечення достатнього рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Він також акцентував увагу на виконанні вимог чинного законодавства в питаннях створення та функціонування єдиної державної системи цивільного захисту.
За підсумками минулого року основні завдання з підготовки цивільного захисту Чернігівської області в основному виконані.

Підсумовуючи результати збору керівного складу, Микола Стрілець окреслив основні напрямки роботи у поточному році, серед яких назвав: визначення найбільш вірогідних ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на територіях та об’єктах господарювання; подальший розвиток системи моніторингу й прогнозування надзвичайних ситуацій; проведення комплексу попереджувальних організаційних, інженерно-технічних профілактичних заходів; забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та небезпечні події; посилення пожежного нагляду у природних екосистемах тощо.

Особливу увагу, на його переконання, необхідно приділити пропуску льодоходу та забезпеченню життєдіяльності населення, функціонуванню об’єктів господарювання під час весняної повені, забезпеченню захисту населених пунктів, лісових масивів та сільгоспугідь у пожежонебезпечний період та готовності до дій в екстремальних умовах осінньо-зимового періоду.

«Ефективна спільна робота забезпечить необхідний рівень безпеки населення Чернігівщини», - наголосив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Микола Стрілець на завершення.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини