Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:13:34

Підведені підсумки роботи спостережної комісії за минулий рік

18.01.2013   09:25

17 січня відбулось засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради, на якому підведені підсумки роботи комісії за 2012 рік та затверджений план роботи на І півріччя 2013 року.

Голова спостережної комісії, заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, підсумовуючи діяльність комісії за минулий рік, зазначив, що впродовж року відбулось 14 засідань, з яких 11 - у Чернігівській виправній колонії № 44, 1 – у Чернігівському слідчому ізоляторі, 2 – у Чернігівській міській раді.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України "Про місцеве самоврядування" та іншими законодавчими актами. До складу комісії входять 18 чоловік, з них: 6 – представники громадських організацій міста та 12 чоловік – представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

На засіданнях спостережної комісії виконавчого комітету Чернігівської міської ради у 2012 році розглянуто 101 справу та прийняті рішення стосовно:
- умовно-дострокового звільнення засуджених від відбування покарання (згідно зі статтею 81 Кримінального кодексу України) – 54 осіб;
- заміни не відбутої частини покарання більш м’яким (згідно зі статтею 82 Кримінального кодексу України) – 29 особам;
- переведення до дільниці соціальної реабілітації -  6 осіб;      
- звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років (згідно зі статтею 83 Кримінального кодексу України) – 6 осіб;
- не погоджено – 6 особам.

Серед питань, що розглядались на засіданнях спостережної комісії впродовж минулого року, велику увагу зосереджено на наступних: про забезпечення права засуджених на інформацію та одержання правової допомоги у Чернігівській виправній колонії № 44, аналіз стану паспортизації засуджених, про забезпечення прав засуджених на належне матеріально-побутове забезпечення.

Станіслав Віхров зауважив, що за сприяння членів спостережної комісії у Чернігівській виправній колонії № 44 постійно працює юридична консультація та громадська приймальня. В її роботі беруть участь члени комісії, представники благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», юристи і психологи Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України та інші.

Зазначено, що спостережна комісія тісно співпрацює з установами виконання покарань, з громадськими та благодійними організаціями у соціальній адаптації осіб, звільнених умовно-достроково з місць позбавлення волі, та ресоціалізації громадян, засуджених до альтернативних позбавленню волі видів покарань.

Станіслав Віхров підкреслив, що спостережною комісією за минулий рік виконані основні завдання, поставлені Постановою Кабінету Міністрів. Він подякував членам комісії за плідну роботу та висловив сподівання на дієву взаємодію і ефективне вирішення відповідних завдань у поточному році.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини