Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:19:44

Пенітенціарна служба-2012. Підсумки

18.01.2013   08:37Агенцiя

Стабільно і спокійно відпрацювала 2012 рік пенітенціарна служба області. Серед здобутків минулого року називають поліпшення умов тримання засуджених, яких у нас в області 2194, умов для персоналу, а також оформлення паспортів тим, хто відбуває покарання в закладах області. Майже 300 засуджених отримали документ. Про підсумки року пенітенціарії говорили на своїй розширеній оперативній нараді.

Пенітенціарна служба-2012. Підсумки

Пенітенціарна служба-2012. Підсумки

2012-й рік для органів та установ кримінально-виконавчої служби був знаковим, каже начальник управління державної пенітенціарної служби України в області Олександр Доробалюк. Чимало зусиль віддали покращенню умов тримання засуджених, а також персоналу, що працює в установах області. Суттєвим здобутком начальник управління називає і покращення роботи з оформлення паспортів засудженим. Чимало тих, хто відбуває покарання у в’язниці, не має документу. Після виходу з в’язниці засудженим дуже важко відновити втрачені паспорти, а тим більше, якщо вже маєш таких статус. До того ж, на все це треба ще й гроші. А в колоніях області безкоштовно і без зайвого клопоту роблять нові. Завдяки злагодженим силам пенітенціаріїв області та небайдужим громадським організаціям у 2012-му році 275 засуджених отримали паспорти.

Пенітенціарії області спільно з кримінальною міліцією у справах неповнолітніх активно займаються вихованням проблемних підлітків. Вже традиційними стали екскурсії неповнолітніх до закладів, де відбувають покарання засуджені. За новими нормами Кримінального процесуального кодексу, підлітків, які мають проблеми із законом, не саджають за грати, а дають час одуматися і вибрати правильну життєву дорогу.

Чимало уваги приділяють і найменшим мешканцям Чернігівської жіночої виправної колонії №44. У Будинку матері перебувають 19 діток, яким до трьох років. Керівники колонії постійно працюють над покращенням умов проживання засуджених мам та їх діток.

Свою роботу працівники пенітенціарної служби області підсумовували на розширеній оперативній нараді. Говорили не лише про здобутки, а й про плани на 2013-й рік. Його вважають нелегким і насиченим, адже концепцію реформування служби, яку торік узгодив Президент, доведеться втілювати в життя.

http://chodtrk.com.ua/?p=7622

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини