Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:56:34

Підсумки року від мера Чернігова. Версія 2012

26.12.2012   22:14

Традиційно. Із кільканадцяти-хвилинним запізненням мер Чернігова розпочав свою річну прес-конференцію. Про досягнення та здобутки сказав, що говорити не хоче - є прес-реліз, а от на запитання журналістів відповість.

Питання стосувалися сфери ЖКХ, розподілення коштів, медичної реформи і бюджету. На них міський голова відповідав коротко, лаконічно, але якось надто втомлено.

«Кожен день ставить нові завдання», - так охарактеризував Олександр Соколов рік, що минув. На його думку у 2012 році було надто багато політики, що відволікало від вирішення поточних завдань.

Гордий міський голова співпрацею із китайськими партнерами. За його словами наше місто не лише зацікавлене в інвестиціях з Китаю, а і розглядає цю країну як вигідний ринок збуту. Особливо для аграрної продукції. В Чернігові вже зареєстрована одна китайська фірма. Китай далеко. Україна для них мала. «Тільки Чернігів має на рівні муніципального об’єднання представництво у іншому муніципальному об’єднанні. І це вже позитив. Це зроблено за рік», - похвалився Олександр Соколов. Він переконаний, що «дорогу осилит идущий».

Не додає оптимізму будівництво притулку для бездомних тварин. «Максимальні зусилля прикладаються для будівництва притулку аби використати кошти, виділені з бюджету. На жаль, на сьогодні ці роботи виконуються за власний кошт підприємства-підрядника. Ми хочемо використати всю суму із державного бюджету. І на жаль місто ніяк не може вплинути на ситуацію», - зазначив мер.

«Оживився» Олександр Володимирович після того, як зрозумів, що запитань більше немає. Ось тоді його виступ став набагато цікавішим і емоційнішим. Особливу увагу міський голова приділив символу наступаючого року - водяній чорній Змії. «Змії не треба лякатися - це навпаки певний добробут, здобутки. Якщо Змію не тривожити зайвий раз, то вона така ж істота як і інші тварини світу. Я думаю, що все у нас буде гаразд. З Новим роком!», - сказав О.Соколов.

На цьому завершилася перша частина підсумкової прес-конференції.

Офіційний прес-реліз

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.