Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:18:48

Китайська компанія має намір побудувати в Чернігові підприємство з переробки ПЕТ-пляшок

26.12.2012   11:20Агенцiя

Чернігівський міський голова Олександр Соколов сьогодні зустрівся з представниками компанії "Fuyang Heshi Chemical Fiber Auxiliaries Co., Ltd." (м. Ханчжоу, КНР), що є одним із найбільших виробників поліефірного штапельного волокна у Китаї.

Як зазначив під час зустрічі заступник директора Лі Лінь, цікавість до Чернігова пов'язана, передовсім, із вигідним територіальним розміщенням міста, можливістю запроваджувати у виробництво новітні технології. Китайська компанія наразі розглядає можливість розташування у Чернігові потужностей із переробки ПЕТ-пляшок. Отримана сировина використовуватиметься для виробництва поліефірного штапельного волокна, що застосовується в легкій промисловості. Відтак, можливим є розвиток супутніх виробництв.

О.Соколов розповів гостям про інвестиційну привабливість та перспективи Чернігова. Він позитивно оцінив пропозицію китайських інвесторів, адже таке підприємство, крім економічних вигод, матиме й позитивні екологічні результати.

"Це важлива справа для Чернігова та інших міст України", - сказав міський голова.

Довідка: Компанія "Fuyang Heshi Chemical Fiber Auxiliaries Co., Ltd." заснована у 2001 році та є одним із лідерів галузі. У 2011 році вона відкрила фабрику з виробництва поліефірного штапельного волокна у Єгипті, що стала найбільшим підприємством подібного класу в країні. Обсяги виробництва сягають 2700 тон готової продукції на місяць.

Наразі компанія планує вихід на ринки Східної Європи. З цією метою, вона має намір розмістити свої виробничі потужності на території однієї зі східноєвропейських країн. Обсяги виробництва поліефірного штапельного волокна, за словами представників компанії, сягатимуть від 1500 до 3000 тон на місяць. Продукція продаватиметься на ринку України, а також експортуватиметься в Росію, Білорусь та інші східноєвропейські країни. У разі розміщення виробничих потужностей буде створено від 120 до 240 робочих місць.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини