Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:06:36

Чернігівщина посіла друге місце в рейтингу Regional Doing Business-2020

02.02.2021   09:24Агенцiя

Офіс ефективного регулювання BRDO презентував цьогорічний рейтинг “Regional Doing Business — 2020”.

За результатами дослідження, Чернігівська область посіла другу сходинку в списку найкомфортніших для ведення бізнесу областей України. Переможцем рейтингу стала Житомирщина, а до топ-4  “Regional Doing Business — 2020” місто Київ (3 місце) і Рівненщина (4 місце). Вінниччина та Івано-Франківщина набрали однакову кількість балів і поділили 5-6 місця рейтингу.

Рейтинг “Regional Doing Business — 2020” визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси. Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва.

У рейтингу “Regional Doing Business — 2018” Чернігівська область зайняла 6 місце. У 2020 році область посіла другу сходинку за рахунок високих балів респондентів за компонентами “одержання дозволів на будівництво” та “оформлення земельної ділянки”. Окремо респонденти оцінили швидкість опрацювання заявок на підключення до мереж водопостачання та каналізації Чернігівводоканалом.

“Це вже третє дослідження сприятливості умов ведення бізнесу в українських областях, яке проводить BRDO. Рейтинг здійснюється на підставі опитування згідно з адаптованою методологією Doing Business Світового банку. Поступ реформи децентралізації надає нові повноваження місцевому самоврядуванню. Спосіб реалізації повноважень часто має визначальний вплив на те, який державний сервіс отримають місцеві підприємці. Від місцевого самоврядування часто залежить, чи будуть реалізовані ухвалені реформаторські закони. Regional Doing Business — лакмусовий папірець, що вказує органам місцевого самоврядування, на чому треба акцентувати увагу, щоби поліпшити умови для підприємців та залучати інвесторів”, — відзначив Олексій Дорогань, виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO

Зазначимо, що рейтинг “Regional Doing Business”, який оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України, експерти BRDO розробляють із 2017 року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини