Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:36:28

ЗНО-2016: особливості, реєстрація, графік проведення

21.12.2015   13:36Агенцiя

Затверджено Календарний план підготовки та проведення ЗНО в 2016 році, яким визначено дати проведення тестування з кожного навчального предмета, а також дати проведення основних заходів.

devochki

devochki

Основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня та триватиме до 17 червня.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як iз чотирьох навчальних предметів. Усі тести, винесені на ЗНО-2016, будуть однорівневі.

До програми проведення ЗНО включено тести з 12 навчальних предметів:
Українська мова і література    5 травня (четвер)
Математика    11 травня (середа)
Історія України    13 травня (п’ятниця)
Російська мова    3 червня (п’ятниця)
Іспанська мова    6 червня (понеділок)
Англійська мова    7 червня (вівторок)
Німецька мова    8 червня (середа)
Французька мова    9 червня (четвер)
Біологія    10 червня (п’ятниця)
Фізика    13 червня (понеділок)
Географія    15 червня (середа)
Хімія    17 червня (п’ятниця)

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова), а також із математики або історії України (період ХХ - початок ХХІ століття) будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Тестування у 2016 році проводитиметься за програмами ЗНО, затвердженими минулого року.

Подання реєстраційних документів особами, які проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання, розпочнеться 1 лютого та триватиме до 4 березня.

До 18 березня в учасників ЗНО буде можливість внесення змін до реєстраційних даних.

Порядок реєстрації, яким буде визначено процедуру та умови проведення реєстрації осіб для участі у ЗНО буде затверджено окремим наказом Українського центру оцінювання якості освіти у грудні 2015 року.

Обробка бланків відповідей та визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання учасників зовнішнього тестування з української мови та літератури, математики та історії України здійснюватиметься з 6 травня до 26 травня 2016 року.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, математики та історії України відбудеться не пізніше 26 травня 2016 року, з інших предметів – не пізніше 25 червня 2016 року.

Розгляд апеляційних заяв щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики та історії України розпочнеться з дня офіційного оголошення результатів, з інших предметів – починаючи з дня оголошення результатів кожного тесту.

Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 14 червня до 4 липня 2016 року. Оголошення результатів учасників додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться не пізніше 8 липня 2016 року.

Для визначення результатів ЗНО-2016 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт.

Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результати ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100-200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.

Учасники ЗНО, які не матимуть результатів ЗНО (отримають результат «не склав») з навчальних предметів, що визначені МОН України як обов’язкові, до проходження ЗНО з інших навчальних предметів не допускатимуться.

Учасники тестування, які не подолають «поріг» з інших предметів, не зможуть використати результати ЗНО з цих предметів для вступу до ВНЗ.
 
З метою відтворення умов та технології проведення ЗНО для психологічної підготовки майбутніх абітурієнтів до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні буде проведено пробне зовнішнє оцінювання з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО в 2016 році.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться тільки для зареєстрованих на нього осіб:
• 2 квітня 2016 року - українська мова і література;
• 9 квітня 2016 року – історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, російська мова, французька мова.

Реєстрація на пробне ЗНО 2016 року триватиме з 5 січня до 30 січня 2016 року.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться на платній основі. Вартість визначається Українським центром оцінювання якості освіти і становить цього року 111 грн.

Реєстрація на пробне незалежне оцінювання здійснюється тільки в он-лайн режимі на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти http//:kievtest.org.ua.  
 


Іллєнко Ю.М, методист відділу моніторингу якості освіти та ЗНО

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.