Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:36:58

Хто рветься у депутати від мажоритарних округів Чернігівщини?

10.09.2014   13:45Агенцiя

Триває виборча кампанія. У політиків ще є час заявити про партійні списки до 15 вересня, до 30 вересня реєструються мажоритарними. Міркуємо, хто планує йти по округах Чернігівщини.


Округ № 205

Цей округ включає більшість міста Чернігова, а саме Деснянський район і маленьку частину Новозаводського. Кількість виборців 148 тисяч.

У 2012 році тут переміг Валерій Дубіль, отримавши більше 50% голосів. Ймовірно, він також буде балотуватися тут. Якщо, звісно, не візьмуть у прохідну частину списку БАТЬКІВЩИНИ. Якщо візьмуть — від БАТЬКІВЩИНИ може піти інший кандидат. Наприклад, відомий спортсмен Андрій Дериземля. Останнім часом дуже багато інформації про діяльність спортсмена, якого пов'язують із Дубілем багаторічні ініціативи у галузі спорту.

Ймовірний опонент — Валерій Куліч, депутат обласної ради. Білборди з його зображенням з'явились у місті ще у серпні. Його, вочевидь, підтримує інший нардеп — Владислав Атрошенко.

Також може ризикнути піти по округу і Юрій Тарасовець, нині обласний очільник УДАРУ.

Від СИЛЬНОЇ УКРАЇНИ СЕРГІЯ ТІГІПКА на цей округ планують висунути Віктора Геращенко – екс-заступника голови ОДА.

Крім того, не варто забувати про нині діючого міського голову, якого зараз критикують всі без винятку. Хоча, є інформація про плани висунути на округ екс-секретаря міськради Олега Шеремета.

По Чернігову, традиційно, буде багато технічних кандидатів та проектів, які тягнутимуть гроші з кандидатів за критику їх опонентів. А ще вибори до Верховної Ради — традиційний трамплін для майбутніх кандидатів на Чернігівського міського голову.

 

Округ №206

Тут голосуватимуть також 148 тисяч осіб. З Чернігова, Ріпкинського та Чернігівського районів. На виборах 2012 року тут переміг Владислав Атрошенко, за якого проголосували понад 40% виборців. Він і залишається найвпливовішою політичною фігурою в окрузі. Постійні зустрічі з виборцями, акції та спонсорська допомога не залишають шансів його конкурентам. Однак тепер паралельно нардеп працюватиме і в усій області — керує розкруткою БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА.

Від СВОБОДИ по округу, напевно, знову йтиме Володимир Поліщук, голова обласного осередку партії.

Будуть і інші кандидати, їх роль, скоріше за все, буде більш технічною.

Можлива участь одного з впливових у минулому регіоналів Михайла Чечетова. Однак, який реальний його вплив на місцевого виборця можуть показати тільки вибори.

 

Округ №207

Складний сільський округ, який включає місто Новгород-Сіверський, Городнянський, Коропський, Корюківський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький та Щорський райони. Діючий нардеп Ігор Рибаков реанімував власну роботу з виборцями і має розгалужену структуру, в якої задіяні практично всі екс-голови РДА. До речі, він уже зареєструвався як перший мажоритарник-самовисуванець на Чернігівщині.

По округу планує балотуватися депутат облради Григорій Божок, директор ТОВ «Астра». Він є депутатом обласної ради, наразі позафракційний. Однак, поки не відомо від якої саме партії буде балотуватися. До речі, хоча офіційна кампанія не починалась, депутат вже присутній у місцевих газетах. Проти нього вже навіть декілька разів поширювали "чорнушні" листівки.

Кажуть, має плани на депутатство Анатолій Бондар, представник найбільшого підприємства у регіоні – Корюківської фабрики технічних паперів. З іншого боку, є інформація, що сам він балотуватися не буде. Натомість, кандидатом реєструватиметься його син, Олександр. Саме він може скласти конкуренцію Ігорю Рибакову.

До речі, у 2012 році з третім результатом по цьому округу фінішував Сергій Журман, депутат обласної ради від БАТЬКІВЩИНИ, нині заступник губернатора Чернігівської ОДА. Про його плани балотуватися поки що не відомо.

Може піти в «останній бій» за округ і Петро Шаповал.

Крім того, традиційно у північних районах популярні комуністи, яких ще не заборонили. КПУ тут отримала більше 20%. Хоча, нині діючий нардеп від КПУ Віктор Губар, уродженець Коропщини, навряд чи переможе.

 

Округ № 208

Тут голосуватимуть 144 тисячі виборців, які проживають у Бахмацькому, Борзнянському, Куликівському, Менському, Талалаївському районах, також частині Ічнянського.

Це може бути вільний округ, так як Олег Ляшко найвірогідніше буде першим номером у списку власної партії. Інших розкручених кандидатів тут немає. Про основного конкурента Ляшка у 2012 році Михайла Голицю в районах округу поки не чути.

На сьогодні є інформація, що на цьому окрузі може спробувати балотуватися голова облради Микола Звєрєв, от тільки не відомо від якої партії: від БАТЬКІВЩИНИ, чи від НАРОДНОГО ФРОНТУ, який створюють Турчинов, Яценюк, Аваков, Парубій та інші. До речі, саме до цих районів найчастіше їздить за останні півроку голова облради.

На цьому окрузі в можуть активно включитися в боротьбу два депутати Чернігівської обласної ради Віктор Кияновський та Валентин Запорожчук, які мають достатній досвід і політичної боротьби і разом з тим чималі статки. Запорощук вже розпочав власну кампанію і займається набором людей по районам.

Однак, місцеві жителі настільки підтримують Олега Ляшка (його результат у 2012 році — 56%), що ймовірно проголосують і за будь-яку людину, яку Ляшко публічно «обніме» і представить як свого соратника чи помічника.

 

Округ № 209

Округ охоплює Ніжин, Варвинський, Ніжинський, Носівський та Срібнянський райони, до них додається частина Ічнянського району. Всього 146 тисяч виборців.

Тут лідером електоральних симпатій був Іван Куровський, його результат у 2012 році — більше 46%. Однак поки невідомо про його рішення балотуватися.

З іншого боку, ймовірним кандидатом від НАРОДНОГО ФРОНТУ буде Олександр Кодола, заступник голови обласної ради. Кажуть, що він вже вийшов з БАТЬКІВЩИНИ і займається формуванням обласного осередку нової партії для Яценюка та Турчинова. І також вчащає до цих районів і Ніжина останнім часом.

В окрузі сильний вплив має СВОБОДА, яка обов'язково висуватиме кандидата.

 

Округ № 210

Тут депутата обиратимуть 115 тисяч виборців з міста Прилуки, Бобровицького, Козелецького та Прилуцького районів. У 2012 році тут переміг Микола Рудьковський з результатом трохи більше 34-х відсотків. Про округ нардеп не забував, тому ймовірно балотуватиметься знову. Як само висуванець чи від БЛОКУ ЛІВИХ СИЛ, з'їзд якого проводили у Батурині у серпні цього року.

Не менше активним є Анатолій Мірошниченко, який активно зустрічався з виборцями та відкривав дитячі майданчики. Він давно планує стати депутатом. Чи піде він самовисуванцем, чи від Партії регіонів, яку очолює вже близько півроку – поки невідомо.

Традиційно високий рейтинг СВОБОДИ дає шанси поборотися за округ представнику цієї партії, це можу бути навіть діючий нардеп, партійний куратор Чернігівщини Руслан Марцинків.

 

Про решту

Окремо заявку на вибори можуть дати представники СИЛЬНОЇ УКРАЇНИ.

Новостворена партія колишніх регіоналів — ПРУ, або ПАРТІЯ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ, поки не має вартих уваги кандидатів. Невідомо, чи братиме участь у виборах взагалі. Партія регіонів та ПРУ планують у так звану «коаліцію миру», яка розраховує на голоси виборців півдня на сходу.

Схоже, у роздумах також і комуністи, які можуть висунути кандидатів від усіх округів.

 

Час Чернігівський

http://cntime.cn.ua/yellow-time/khto-rvetsia-u-deputaty-vid-mazhorytarnykh-okruhiv-chernihivshchyny.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини