Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:42:40

Шерстянка. Район чи гетто?

07.09.2013   12:34Агенцiя

Кажуть, дивитися на воду, що біжить, можна нескінченно. Як і на палаючий вогонь та працюючих чолов’яг. Власне кажучи, це першими підмітили люди зі Сходу.

Можливо, у них саме так це й відбувається. У нашому ж Чернігові чиниться дещо по-іншому. Ті чоловіки-роботяги, котрі повинні так професійно працювати, щоб на них було приємно дивитися, займаються спостереженнями. І вже майже рік незворушно «милуються» тим, як із відкритої шахти біля будинку по вулиці Текстильників,13 спокійно тече вода. При цьому, швидше за все, чекають, коли ж біля цієї будівлі з’явиться якесь провалля. Як на мене, почекати треба ще зовсім трошки. Якщо, звісно, не станеться чогось незвичного. Скажімо, хтось із високих чиновників міської ради ні з того ні з сього на Шерстянку завітає. І прогуляється пішки біля цього будинку. Або народному обранцеві Владиславу Атрошенку знадобиться трохи більше піару у своєму окрузі.

Місто порядку?

Коли до нашої редакції завітали мешканці вищеназваного будинку на чолі з Василем Поляковим та розповіли про свої негаразди, спершу — не повірив. Адже на цьому будинку висить табличка від фонду «Новий Чернігів», де чітко написано: «Місто порядку». Можливо, ця табличка стосується лише фасаду будинку? А все, що коїться з іншого боку, до нашого міста й комунальних служб жодного стосунку зовсім не має?

За словами Василя Полякова, вже протягом року він періодично телефонує до комунальників і просить принаймні що-небудь зробити для того, аби з відкритої шахти перестав бігти струмочок, який за цей час уже встиг перетворитися на доволі солідний струмок. Варто сказати: коли у вівторок ми разом із водієм газети приїхали на власні очі подивитися на це неподобство, то побачили, що вода вже давно проторувала собі конкретний шлях. І в цій невеличкій зеленій зоні невдовзі може виникнути скромне проваллячко, куди, швидше за все, привозитимуть на екскурсії туристів, аби наочно продемонструвати їм «якісну» роботу наших комунальників.

Як повідомив пан Василь, за його дзвінками неодноразово приїздили різні аварійні машини. Начебто з «Чернігівводоканалу». Та замість того, щоб виконати свої обов’язки, аварійники розповідали мешканцям будинку про те, що ця шахта ніяк не належить до їхнього відомства. Добре, що за рік хоча б установили на ній дерев’яний трикутник — аби принаймні вдень туди хтось не впав. До речі, самі знаєте, які у нас справи з електричним освітленням у вечірній час. Тим паче — на Шерстянці. Не доведи Господи, комусь «припече» й не стане сили добігти додому — загриміти в шахту можна без будь-яких проблем. Не кажучи вже про місцевих малюків, котрим сам чорт не брат і вони бігають де завгодно на шаленій швидкості.

Щоправда, зробили аварійники тимчасовий, буцімто попереджувальний, знак тільки три тижні тому. І знову поїхали кудись вирішувати більш невідкладні завдання.

Знаєте, спочатку хотілося передзвонити до керівництва «Водоканалу», управління ЖКГ, профільного заступника міського голови або до народного депутата — аби вони гуртом узялися за вирішення цього дрібного питання. Негайно, а не під час чергової виборчої кампанії, коли латають майже всі подібні «дірки». Та вирішив просто написати про це неподобство. Адже люди телефонують, викликають аварійні бригади, ті приїздять, щось-таки певно намагаються зробити (невже ж тільки спостерігають за течією струмка?) — а віз і нині там.

Невже справді район Шерстянка — щось на кшталт гетто чи резервації? І мешкають там не чернігівці, а якісь інопланетяни? Й поки міський голова Олександр Соколов не побудує обіцяну дорогу життя до цього мікрорайону, жоден із відповідальних чиновників з комунальних служб туди доїхати не може? Аби на власні очі побачити, як ефективно та продуктивно, не покладаючи рук, працюють їхні підлеглі.

Крім того, доволі багато й часто керівники комунальних підприємств емоційно розповідають про втрати води, економію природних ресурсів і тому подібне. Особливо коли ведуть мову про необхідність підвищення тарифів для населення. Тоді, певна річ, членам виконкому стає так сумно за наші збиткові комунальні підприємства, що вони ці тарифи підвищують. І всі мешканці міста змушені платити більше за справді погану роботу відповідальних осіб та служб або звичайнісіньку бездіяльність.

Варто сказати, що водичка з цього струмка кудись же таки тече. І не факт, що у зливову каналізацію. Адже, за словами мешканців будинку, в підвалі ґрунт уже вологий. Іще трошечки бездіяльності комунальних служб — і в будинку буде власний басейн. Можливо, саме цього й чекає міська влада? Адже басейнів у Чернігові явно недостатньо. А їх будівництво — штука дуже недешева...


Олександр Шило

http://www.hvilya.com/news/sherstjanka_rajon_chi_getto/2013-09-07-2870

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини