Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:20:59

Чернігівці негативно оцінюють роботу влади і готові йти приймати участь в акціях протесту – соцопитування

16.08.2013   09:30Агенцiя

Понад 60 відсотків мешканців області готові виходити на мирні і санкціонові акції протесту.

Voxpopuli

Voxpopuli

За результатами опитування понад 70% чернігівців негативно оцінюють роботу вищих державних органів влади. Зокрема найбільший антирейтинг в Президента України та Уряду. Так Президенту Януковичу була виставлена оцінка 3,2 бали із 10 можливих, в той же час уряду загалом 3 бали, а особисто Миколі Азарову 2,4. Робота судів і Верховної Ради оцінюється жителями області в 4,1 бали.

Некраща ситуація складається і для органів місцевої влади: лише 8% опитаних відзначили, що оцінюють загалом роботу місцевого самоврядування на 10. Хоча й загальна оцінка ефективності роботи складає 3,5 бали.

За результатами опитування ані державну ані місцеву владу чернігівці не змогли назвати: професійною, чесною, уважною до людей. 83% опитаних негативно оцінило владу по цих критеріях.

Стосовно оцінки ефективності роботи правоохоронних та контролюючих органів, то цікавий факт, що більшість респондентів не змогли визначитися з оцінкою роботи СБУ. МВС, прокуратура отримали по 3 бали, а міністерство доходів і зборів 3,2 бали.

Понад 60 відсотків мешканців області готові виходити на мирні і санкціонові акції протесту. Серед причини, які змусять їх вийти на вулиці перше місце зайняв пункт про невиплати зарплат чи їх низький рівень, друге – свавілля правоохоронців, третє – проти свавілля місцевої влади. В останню чергу чернігівці готові виходити на акції протесту проти дискримінації за расовою чи етнічною ознакою.


Прес-служба Чернігівського обласного відділення КВУ

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.