Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:18:51

Учні всіх шкіл Чернігова навчатимуться дистанційно до 4 лютого

01.02.2022   15:43Агенцiя

Зважаючи на невтішні дані про кількість захворілих дітей та працівників закладів загальної середньої освіти, педагогічними радами всіх шкіл міста прийняте рішення про продовження навчання з використанням дистанційних технологій для всіх класів до 4 лютого включно.

Про це щойно повідомив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

- Продовжуємо здійснювати моніторинг рівня захворюваності серед закладів загальної середньої освіти. Маємо надію, що найближчим часом ситуація покращиться і діти зможуть повернутися до звичного формату навчання, - написав він.

Попередньо це питання обговорювалося сьогодні на щотижневій розширеній нараді в міській раді.

Керівник міського управління освіти доповів, що наразі високі показники захворюваності спостерігаються як серед дітей, так і серед працівників закладів освіти. Станом на 31 січня загалом хворіє 279 педагогів, з них 101 – з підтвердженим COVID-19.

За його словами, вчора відбулася нарада з директорами, де вирішували, як надалі працювати, дивилися ситуацію по обласним центрам і по Україні в цілому. На нараді вирішили керуватися рішенням міської комісії ТЕБ та НС, а саме: приймати рішення про відновлення освітнього процесу в залежності від ситуації в окремих закладах. Це стосується учнів усіх класів. Також зважати на можливість забезпечення кадрового потенціалу.

- Якщо вчителі не хворітимуть, якщо є відповідна кількість дітей, які можуть відвідувати уроки,– то заняття проводитимуться в очному режимі. За рішенням комісії, фактично, якщо третина дітей хворіє, то в обов’язковому порядку клас має йти на дистанційне навчання, - виклав він спільну думку директорів шкіл.

Василь Білогура додав, що дошкільні заклади освіти наразі працюють у звичайному режимі. В окремих випадках, де підтверджується захворюваність, групи відправляються на самоізоляцію. На сьогодні на самоізоляції знаходяться 14 груп, проте спостерігається високий темп захворюваності серед співробітників, тому у дитсадках також можливе окреме призупинення освітнього процесу.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив прохання знайти оптимальне рішення щодо організації навчання, оскільки зараз спостерігається значне зростання захворюваності, й навіть не йдеться про можливе зниження.

- Прошу, щоб це був зважений крок, щоб потім через три дні не довелося знову все закривати. Також у мене прохання: мінімізувати інші мотивації і при визначенні очного чи дистанційного навчання – дивитися саме на поширення захворюваності, - зауважив він на нараді.

Остаточне рішення щодо продовження дистанційного навчання до кінця тижня прийняте після одержання управлінням свіжих даних про кількість хворих зі всіх шкіл міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.