Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:13:29

Проведено навчальний семінар-тренінг з питань соціального супроводу опікунських сімей

11.02.2021   12:01Агенцiя

Обласним центром соціальних служб організовано та проведено навчальний семінар-тренінг з питань соціального супроводу опікунських сімей, соціального супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу для новопризначених фахівців із соціальної роботи територіальних громад області.

Під час роботи учасники ознайомились із загальними характеристиками та специфікою усиновлення, встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, а також нормативно-правовою базою, що регулює роботу з даною категорією сімей.

Психолог відділу методичного забезпечення соціальної роботи та організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Олена АБИНАШНА розповіла, як ефективно здійснювати інформаційну кампанію щодо поширення сімейних форм виховання з метою формування позитивної громадської думки щодо сімейних форм державної опіки, та про особливості попередньої роботи з кандидатами на створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Адже попереднє вивчення мотивації майбутніх прийомних батьків та батьків-вихователів є важливим та відповідальним кроком для майбутнього успішного функціонування прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу.

Також на семінарі обговорили питання взаємодії центрів соціальних служб та слудб у справах дітей під час створення та функціонування прийомних сімей чи дитячих будинків сімейного типу.

Навчальна програма була наповнена великою кількістю практичних завдань, під час яких в учасників сформувались навички якісного здійснення оцінки потреб дитини та ведення особової справи. Своїми практичними знаннями та навичками щодо соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу поділилась Яна РУДЯ, фахівець із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Корюківської міської ради.

У ході навчання 14 учасників семінару отримали методичні матеріали, необхідні для подальшого практичного використання у роботі з сім’ями опікунів, піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Чернігівський обласний центр соціальних служб

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини