Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:40:03

Навчання проведено для працівників служб у справах дітей територіальних громад області

30.12.2020   12:16Агенцiя

«Захист прав, свобод та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, надання їм відповідних статусів, реалізація їх прав на виховання у сім’ї» - навчання під такою назвою проведено для працівників служб у справах дітей райдержадміністрацій, територіальних громад області.

Організатори: Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації та Служба у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації.

Учасники навчання розглянули такі питання:
🔸 діяльність служб у справах дітей у сфері профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності, захисту дітей, які постраждали від домашнього насильства,  жорстокого поводження, воєнних дій та збройних конфліктів
🔸 соціально-правовий захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування
🔸 особливості діяльності служб у справах дітей при усиновленні дитини.
🔸 вимоги щодо роботи з висновками про стан здоров’я дитини
🔸 основні засади діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. виконання прогнозованих показників влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.
🔸 окремі аспекти міграційного законодавства у сфері захисту прав дітей.
🔸 здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Захід проведено дистанційно,за допомогою платформи 3СХ.

Доповідали, консультували, відповідали на питання: заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Наталія Кирієнко,  представник Чернігівського обласного центру соціальних служб Світлана Лукашенко та працівники Служби у справах дітей облдержадміністрації: Юлія Олифіренко,  Наталія Руденок, Станіслав Железний, Олександр Хоменко,  Олена Гавриль.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.