Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:57:37

Менська громада працює над визначенням та вирішенням екологічних питань

21.12.2020   12:14Агенцiя

Активні мешканці, місцева влада та експерти – екологи глибше досліджували екологічні проблеми в Менській громаді на фокус групі, організованій Центром “Доброчин” в рамках проєкту «Ефективне комплексне управління охороною довкілля в Менській ОТГ».

На сьогодні є розуміння, що питання збереження природи, її екологічні аспекти, прямо пов’язані з негативним впливом від діяльності людини.

Учасники вважають однією з головних причин екологічних проблем відсутність стратегічного планування як на рівні держави, так і на місцевому рівні. Окремо акцентували увагу на відсутності системи покарань і більшість учасників вважає це більш дієвим і важливішим за пропаганду екологічної поведінки.
Також учасники згадували погану поінформованість про екологічні проблеми і неможливість впливати на них.  Середосновних причин екологічних проблем називали «приватні бізнес-інтереси».

Основними джерелами інформації для учасниць та учасників є телебачення і особисте спілкування з родичами або знайомими На другому місці —агрегатори новин і соціальні мережі. Більшість опитаних не мають постійних джерел інформації на екологічні теми. Частина з них хотіли б дізнаватися про стан екології від незаангажованих експертів і науковців. Молоді була б цікава така інформація, якби її надавали популярні блогери. На їхню думку, вдалим форматом може стати поєднання наукового і розважального контенту.

Активісти говорили не тільки про існуючі проблеми з екологією, але і визначали їхні причини та можливі шляхи вирішення.

Реалізація проєкту на практицісприяє участі місцевого населення у розробці змін до Стратегії розвитку громади в частині охорони довкілля.

«Проект здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.