Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:25:11

В гостях у роботодавця

31.08.2020   08:52Агенцiя

На Ніжинській фабриці іграшок – ПП «Копиця» завжди раді гостям. У цьому пересвідчилися керівники обласної служби зайнятості – учасники кущової наради, яка відбулася 27 серпня на базі Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

Співпраця служби зайнятості з цим роботодавцем триває більше 20 років. За цей час до укомплектування було подано близько 350 вакансій, серед яких швачки, розкрійники, оформлювачі іграшок, менеджери тощо. Наразіпідприємство також потребує кадрів, а саме: швачок, бухгалтера,менеджера та водія.

Ніжинське приватне підприємство «Копиця» - успішний сімейний бізнес, засновниками якого є Наталія та Анатолій Копиці, а сьогодні їм допомагають син та донька. Спеціальної економічної чи торговельної освіти подружжя не має, свого часу вони закінчили музично-педагогічний факультет Ніжинського тоді ще педінституту ім. Гоголя.

У складні 90-ті молоді викладачі залишилися майже без засобів до існування, тому, мов за соломинку, ухопилися за пропозицію брата, який на той час займався виготовленням меблів. Він порадив подружжю шити м’які іграшки, а набивати їх поролоном, що залишався у відходах його виробництва.

Перші кроки в бізнесі, звісно, давалися нелегко. Почали з пошуку виробників штучного хутра, яких в Україні не знайшлося. Потім шукали перші моделі. Пригадують, як купили на столичному базарі декілька іграшок, розпороли їх, перезняли викройки, і за ними вже почали створювати власні вироби.

Доки не придбали обладнання, шити доводилося вечорами в майстерні у брата. Перші декілька іграшок також повезли продавати до столиці. Нові моделі знаходили в секонд-хендах, у друзів. Так, крок за кроком, Наталія та Анатолій розвивали свій бізнес. Сьогодні на їхньому підприємстві працюють понад 60 робітників, які  щомісяця виготовляють до 4,5 тисяч різноманітних іграшок: песиків, ведмедиків, зайців, слонів, їжаків тощо. Деякі зразки «живуть» понад десять років. Серед найулюбленіших іграшок у дітлахів – рожевий слон, козел Мефодій, ведмедики Тедді різного розміру. Малеча дуже любить і героїв мультфільмів. А от фаворитом у господині є чималенька Панда, що оселилася в кабінеті директорів.

Традиційно до новорічних святна ПП «Копиця» розробляють «Символ року». В асортименті й рюкзаки для дітей, подушки, м’які квіти, м’ячі.До речі, футбольні м’ячі в кольорах клубу на цьому підприємстві замовляли ФК «Шахтар» та «Металург». «Бувають і штучні замовлення, - розповідає господиня. - Так, один з супермаркетів замовив хлопчика майже метрового зросту за їх ескізом. А Донецьке УМВС вподобало іграшку «Сова», яку для них наші майстрині виготовили у кашкеті, з краваткою та погонами. Отож, вийшла дуже симпатична «сова-міліціонер».Тепер цю іграшку в Донецькій міліції дарують співробітникам під час нагородження разом з грамотами, а колегам чи гостям – в якості сувеніра. Серед наших постійних замовників - мережа меблевих магазинів «Спокуса» у м.Сімферополі. Для них ми шиємо фірменні подушки для подарунків покупцям.Нещодавно з’явилася колекція й української тематики, яка користується попитом у туристів. Це дуже симпатичні хлопчик Миколка та дівчинка Марічка в традиційному вбранні, подушки з зображенням хлопців-козаків і дівчат у віночках тощо».

До якості іграшок на підприємстві підвищені вимоги. Нові моделі засновники вигадують самі, адже Анатолій гарно малює. Для пошуку нових образів вони дивляться мультфільми, читають дитячу літературу, переглядають періодичні видання для дітей. Нові зразки тестують на власних дітях і малечі робітників. Якщо іграшка припадає до душі – запускають виробництво. Використовують тільки екологічні матеріали, фурнітуру, нитки, що мають сертифікати якості. У планах подружжя Копиця – подальший розвиток, розширення асортименту, освоєння нових ринків і, можливо, створення ще одного цікавого музею в Ніжині – музею іграшок.

Ірина Котлярова, Ніжинська міськрайонна філія Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини