Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:28:09

У Донецьку був гірником, у Чернігові став електрозварником

29.08.2020   08:51Агенцiя

Здобути нову професію і роботу Сергію Філоненку допомогла служба зайнятості. За її направленням він безкоштовно, в стислий термін - всього-на-всього за сім місяців, освоїв професію електрозварника ручного зварювання.

Навчався під гарантоване працевлаштування, тобто доки вчився його вже чекала робота. Тепер працює на відомому чернігівському підприємстві - ПрАТ «Завод металоконструкцій та металооснастки», де проходив виробничу практику.

Закінчивши школу, уродженець Донецька Сергій обрав одну із затребуваних професій рідного краю - гірничу. Отримав диплом за спеціальністю «Промислові розробки вугільних родовищ» і не поклав його до шухляди, а пішов працювати за фахом.

«З 18 років у шахті, - говорить чоловік. – Відпрацював 13 років. Спочатку був гірником очисного забою, потім гірничим майстром». А потім… на Донбасі розпочалися бойові дії, і Сергій з дружиною вимушений був переїхати до Білорусі, де жили їхні родичі.

«Через рік ми вирішили повернутися до України. Де і як житимемо, не знали, - згадує він. – Приїхали до Чернігова. Місто нам сподобалося, ось і залишилися». З того часу минуло п’ять років. Повертатися назад на Донеччину Сергій не планує, хоча там залишилися його батьки, родичі.  

«З дипломом гірника в Чернігові працювати мені ніде. Отже, треба було шукати нову роботу і вчитися. Я хотів стати зварником, бо знаю, що ця професія скрізь затребувана, - говорить колишній безробітний. – За допомогою в працевлаштуванні звернувся до Чернігівського міського центру зайнятості,  поділився зі своїм кар’єрним радником планами, мене підтримали, направили на навчання. Вчився я в Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту».

Новим місцем роботи молодий електрозварник задоволений. Працює вже третій місяць. Каже: працевлаштування офіційне, робота завжди є, колектив гарний. Радіє старанному працівнику і керівництво заводу. За словами начальника відділу кадрів ПрАТ «Завод МК і МО» Володимира Харченка, працювати у них не легко, людина з вулиці не зможе, потрібні відповідні знання, вміння, навики, а ще – робітник має бути відповідальним та дисциплінованим. Адже від якості роботи їх працівників залежить довговічність та стійкість будівельних конструкцій, робота і термін служби різної техніки.

«За 65 років своєї діяльності підприємство зарекомендувало себе як надійний виробник металоконструкцій будь-якого призначення і різної комплектації, з урахуванням усіх побажань замовника, - розповідає Володимир Харченко. - Завод металоконструкцій та металооснастки спеціалізується на випуску зварних металоконструкцій, металевих форм, бурових вишок і основ до них, веж стільникового зв'язку, димових труб, а також товарів за індивідуальним замовленням, зокрема, воріт, гаражів, решіток, огороджень тощо. Продукція заводу має попит у будівельній і нафтогазовидобувної промисловості».

Наразі на підприємстві  працює майже сотня працівників. Переважно це - зварники та слюсарі із складання металевих конструкцій. Кваліфіковані робітники тут завжди потрібні. Укомплектовувати наявні вакансії заводу допомагає служба зайнятості. Ця співпраця триває вже не один рік. На замовлення роботодавця фахівці служби зайнятості шукають підходящих працівників, організовують стажування безпосередньо на робочих місцях, професійне навчання безробітних, щоб людина працювала на підприємстві, як це і сталося з Сергієм Філоненком.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини