Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:32:49

У Чернігівському окружному адміністративному суді проведено черговий “Урок справедливості” для школярів

18.05.2019   11:25Агенцiя

16 травня суддя-спікер Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитро Лобан, заступник керівника апарату суду Жанна Тимченко та головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення та аналітично-статистичної роботи Алла Бобрушко провели “Урок справедливості” для шестикласників Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Чернігівської міської ради Чернігівської області.

Під час уроку дітям було презентовано мультфільм про суд, знятий в рамках проекту “Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів” за підтримки Програми USAID “Нове правосуддя”. Яскраві герої з мультфільму “Кінь проти Хом’яка” надали можливість школярам спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір. Думки щодо того, хто ж з героїв мультфільму правий, дуже різнилися, діти активно відстоювали свої позиції.

Крім того, суддя-спікер ознайомив школярів з обов’язковою атрибутикою судової влади, відповів на низку питань про роботу судді. Він підкреслив значимість професії та розповів, що суддя повинен бути неупередженим, готовим до нестандартних ситуацій та не боятися брати на себе відповідальність. Наприкінці зустрічі школярів запросили відвідати зал судових засідань

Метою таких комунікаційних заходів є утвердження принципів верховенства права, донесення дітям у доступній формі інформації про роль суду у суспільстві та державі, про важливість принципу верховенства права, справедливості і рівності перед законом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини