Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:52:37

На Чернігівщині проходить Всеукраїнська нарада керівників органів управління освітою

11.05.2019   09:47Агенцiя

Два дні поспіль в Чернігівській області триває всеукраїнська нарада керівників органів управління освітою та ректорів (директорів) обласних інститутів післядипломної освіти. Освітяни аналізують попередні підсумки 2018-2019 навчального року, а також обговорюють ініціативи та проекти, спрямовані на реформування освітньої галузі та розбудову Нової української школи.

Спочатку учасники заходу разом із Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич відвідали меморіальний комплекс «Пам'яті героїв Крут», що поблизу станції Крути Борзнянського району, та взяли участь в мітингу-реквіємі «Пам'ять загиблих - у спадок живим», присвяченому Дню пам'яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У пленарній частині засідання, яка відбулося в Батурині Бахмацького району, взяли участь голова обласної ради Ігор Вдовенко та голова обласної державної адміністрації Олександр Мисник.

Вітаючи почесних гостей на древній Чернігово-Сіверщині від імені обласної ради та депутатського корпусу, Ігор Вдовенко відмітив, що місцем проведення такого масштабного освітянського форуму, який згуртував педагогів та управлінців із різних куточків України, обрано саме героїчний та незламний Батурин, який останні 350 років вітчизняної історії є справжнім символом нашої сили, боротьби і нестримного прагнення до волі української нації.

Голова ОДА Олександр Мисник зазначив, що освіта – один з головних пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 років. Тож важливо, що всеукраїнська нарада освітян проходить саме на Чернігівщині. 
– Ми маємо гарні показники в галузі, зокрема в розвитку Нової української школи, інклюзії, профтехосвіті, післядипломній педагогічній освіті, – підкреслив голова ОДА. – Наше завдання – висока якість освіти на всіх рівнях: від початкової школи – до закладів вищої освіти.

Під час пленарної частини наради освітяни обговорили та підбили підсумки 2018-2019 навчального року, а також реалізацію низки ініціатив та проектів, спрямованих на реформування освітньої галузі та розбудову «Нової української школи». Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич окреслила пріоритетні напрямки щодо початку підготовки до наступного 2019-2020 навчального року та розвитку освітньої галузі в цілому і дала відповіді на запитання колег.

Начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький детально зупинився на стані справ в освітній галузі області. Також він презентував карту сучасного освітнього простору Чернігівщини.
Цей он-лайн сервіс має 10 складових: загальну характеристику стану розвитку освітньої галузі області, заклади загальної середньої освіти, опорні школи, заклади інтернатного типу, професійної (професійно-технічної), вищої та фахової передвищої освіти, межі громад, маршрути підвозу дітей сільської місцевості до місць навчання, ділянки дороги за шкільними маршрутами, що потребують ремонту, кордони області.

Цього ж дня учасники форуму оглянули Палац Кирила Розумовського та інші об'єкти Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», що у Батурині Бахмацького району.

Програмою Всеукраїнської наради заплановано ознайомлення освітян з роботою реабілітаційного інклюзивно-ресурсного центру Чернігівської міської ради, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського та Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини