Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:48:49

Шкільні їдальні Чернігова: після канікул - тільки свіжі продукти

29.01.2019   09:37

З 28 січня в Чернігівських школах після вимушеної перерви відновився не тільки навчальний процес, а й робота шкільних їдалень. Як відомо, вони в нашому місті зараз обслуговуються комунальним підприємством «Шкільне». Про початок нового півріччя для КП «Шкільне» розповідає його директор Антоніна Радченко.

- Зараз ми розпочали роботу вже з новою вартістю харчування і з новим постачальником молочної сировини. Від зміни вартості сніданків і обідів ми ніякого додаткового прибутку не отримуємо, вона пов’язана тільки зі здорожчанням продуктів. Попередня ціна харчування розраховувалася більш ніж рік тому й за цінами того часу. Здорожчання відбулося на 2,5 грн, порція тепер коштує 18,5 грн. Міський бюджет, як і раніше, 8 грн. з них учням 1-4 класів відшкодовує.

Про причини, які змусили КП «Шкільне» змінити постачальника молокопродуктів, ми докладно інформували чернігівців восени минулого року.

- Усі інші постачальники в нас залишаються, вони перевірені та надійні, - говорить Антоніна Радченко.
Також вона розповіла, як підприємство пережило раптові вимушені канікули в школах.

До речі, під час усіх канікул та карантинів працівники КП – у відпустках за свій рахунок. Це невигідно для працівників, проте, необхідно: додаткового навантаження на собівартість продукції виникати не повинно.

Отже, навчання після звичайних канікул мало розпочатися 8 січня, тому з 4 січня вже почали закуповувати продукти. Але коли стало відомо про додаткові канікули – всі продукти були повернуті постачальникам.

А зараз, перед початком навчання, закуплено і в шкільні їдальні завезено все свіже. Це нам підтвердили і в самих їдальнях.

Говорить Людмила Устименко, завідуюча їдальнею школи №2:
- Продукти я одержала сьогодні. Ми готувалися до канікул і багато що закінчували «під нуль»: ні сирого м’яса, ні будь-яких продуктів швидкого псування не залишали. Тільки те, що підлягає тривалому зберіганню: наприклад, маргарин, картоплю. Навіть інші овочі – моркву, буряк, капусту – одержували вже сьогодні. Привозити почали з самого ранку. Наша школа йде першою по розвозці і в 6.00 год. вже привозяться м’ясо та ковбаси, потім о 7.00 - молоко. Поставка продуктів до нас тричі на тиждень: понеділок, середа і п’ятниця. Наприклад, у складі сніданку сьогодні сосиска – це отримано сьогодні.

Вікторія Дяченко, завідуюча їдальнею школи №16:
- До нас привіз продуктів був у п’ятницю і зранку сьогодні. Сьогодні після 6 ранку привезли котлетне м’ясо, ковбаси і сосиски. Потім хліб свіжий. Потім між 8 і 9 ранку нам завозять молочні продукти. Так що все свіже. Безпосередньо перед вимушеними канікулами до нас не завозили нічого.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини