Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:21:20

Колегія Управління освіти Ніжина: спілкування однодумців

25.10.2018   12:01

24 жовтня в оновленій актовій залі (участь Будинку дітей та юнацтва в «Громадському бюджеті») відбулася розширена колегія Управління освіти за участі керівників закладів освіти.

Серед запрошених також були присутні заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, директор Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Кучеровська, Анна Лисенко начальник відділу у справах сім'ї та молоді виконавчого комітету, інспектор з ювенальної превенції Наталія Шафрай, директор комунального торгівельно-виробничого підприємства «Школяр» Лариса Чернишева та представники Ліги старшокласників і Молодіжного парламенту.

На порядок денний винесені питання:

Блок№ 1
І. Теоретична частина:
1.Про профілактику правопорушень в учнівському середовищі у закладах  загальної середньої освіти.
2.Про працевлаштування випускників 2017-2018 н.р.
3.Про виконання рішення колегії Управління освіти від 26.10.2017 р. та наказу УО від 27.10.2017 р №360 «Про профілактику жорстокості та насильства в освітньому середовищі».

ІІ. Практична частина
Тимченко А.В., практичний психолог БДЮ.
1.Презентація моніторингового дослідження проблем дозвілля молоді Ніжина.
2.Презентація програми «Протидія мові ненависті» (за програмою «No Hate Speech Movement» РадиЄвропи).
3.Презентація освітнього проекту «Відкривай Україну».
4.Презентація програми «Активні громадяни» від Британської ради.
5.Презентація клубу документального кіно про права людини DocuclubUA
6.Апробація тренінгової вправи «Корені та гілки» з посібника «Закладинки» за програмою «Протидія мові ненависті»
7.Доручення міського голови від 05.10.2018 року №02.1-17/2302 щодо вивчення питання організації безкоштовних дискотек у закладах загальної середньої освіти.

Робота в міні-групах з проблеми молодіжного дозвілля та шляхів його покращення.

Блок№ 2
Про підсумки моніторингу організації харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Блок № 3
Різне.

Уперше у роботі Колегії взяли участь представники різних служб, Ліги старшокласників та Молодіжного парламенту. Були використані різні форми подачі інформації: відео, презентація, усне повідомлення.

Зацікавленість викликали проблемні питання, які вирішувалися колегіально у групах. Презентували роботу груп: інспектор з ювенальної превенції, спеціаліст Управління освіти, директори шкіл і садочків, учні та студенти.

Тільки двоє із шестидесяти двох при обговоренні питання дозвілля учнів  висловилися «за» проведення дискотек у закладах загальної середньої освіти, решта – за організацію дозвілля у вечірній час за межами закладів загальної середньої освіти.

У «Різном» депутат Чернігівської обласної ради Валерій Гавриленко та голова Благодійного фонду «Стрічка надій», який є одночасно й засновником ІТ-компанії "TATL Technology", Олексій Кошевець презентували проект «Єдина школа», що допоможе в організації освітнього процесу їх учасників.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини