Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:38:53

Молодь вчиться жити без корупції

07.12.2017   10:35Агенцiя

Студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка вчилась протидіяти корупції на освітньому тренінгу «Вчимося жити без корупції!», який провела ГО «Чернігівський Центр Прав людини» 6 грудня.

Молоде покоління доволі толерантно ставиться до хабарництва і вважає його швидким і зручними способом  розв’язання проблем. В багатьох випадках люди віддають перевагу корупційним методам вирішення проблеми через брак інформації щодо законних шляхів рішення та відсутність знань про свої права та механізми їх захисту.

Як це не прикро, але ніхто особисто не замислюється про власну відповідальність за катастрофічні показники рівня корупції. Така позиція молоді, якій творити майбутнє країни, звично віддаляє перспективу подолання корупційних відносин у суспільстві. 

На тренінгу учасники вчились говорити про таке соціальне явище як корупція, детально розглядали сфери корупції таспілкувались щодо прозорості та корупції в системі освіти. Особливий акцент тренери зробили на правах людини та на нашій відповідальності за наші вчинки.
Молодь визначала, як впливає корупція на порушення прав людини та визначала роль кожного з нас у протидії корупції, розглядала шляхи протидії корупції і як молодь може приймати участь у здійсненні цих шляхів.

Студенти дізнались багато нового про корупцію – звідки вона походить, які причини появи корупції, які наслідки вона має, як існування корупції відображається на якості життя кожного з нас, нашої громади, держави, світу.

Даний тренінг допоміг молодіпідвищити свій рівень правових знань щодо наслідків корупції та покращити компетенції власного правового захисту та протидії хабарництву.

Долучайтесь та слідкуйте за новинами на публічній сторінці проектуhttps://www.facebook.com/razzdolkor/ в соціальній мережі Facebook.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини