Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:32:25

Громада-Бібліотека-ЗМІ: взаємодія в новому форматі

17.10.2017   16:27Агенцiя

Як ефективно взаємодіяти з місцевими засобами масової інформації, як залучити аудиторію за допомогою нових інструментів, як інформувати про процеси децентралізації в об`єднаних громадах?

Знайти відповіді на ці запитання та набути нові професійні компетенції мали можливість представники Городнянської, Деснянської, Іванівської, Корюківської, Михайло-Коцюбинської, Олишівської територіальних громад Чернігівщини під час тренінгу «Робота PR-Клубів бібліотек в умовах децентралізації», що відбувся в Чернігівській міській бібліотеці імені М. Коцюбинського завдяки проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

Цей проект покликаний підвищити обізнаність громадян та їхнє розуміння реформи місцевого самоврядування. Через залучення місцевих громадських організацій, бібліотек та ЗМІ проект інформуватиме про суть реформи та підтримуватиме заходи, що активно залучають громадян до співпраці з органами місцевого самоврядування та передбачає створення прес-клубу бібліотек області.

Найбільш важливими питанням, яке потребує першочергового вирішення, учасники тренінгу назвали питання переформатування діяльності бібліотек, так як в процесі створення об’єднаних територіальних громад виникає багато запитань щодо статусу бібліотек та їх діяльності в нових умовах.

Тренінгова програма Прес-клубу була розрахована на побудову командної роботи, окреслення спільної сфери інтересів, налагодження комунікації, аби спільними зусиллями сприяти висвітленню у ЗМІ питань, що пов`язані з процесом децентралізації в Чернігівській області.

Серед завдань прес-клубу, одним з пріоритетних напрямків, є сприяння висвітленню в ЗМІ інформації щодо процесів децентралізації в Чернігівській області. Шляхом взаємодії бібліотекарів та журналістів інформувати громадськість про конкретні події в об`єднаних громадах, які роблять їх спроможними.
 
«Місцеве самоврядування – це найбільш наближена до людей ланка влади, – констатував запрошений почесний гість, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення АМУ Литвин Михайло Борисович, - саме від професіоналізму, досвіду, відповідальності органів самоврядування та взаємодії з громадою, залежить добробут населення та майбутнє наших міста та сіл».

Менеджер програми Любов Квасюк, зауважила, що суть реформи децентралізації має бути в доступній формі донесена до громадян у малих населених пунктах та містечках і саме бібліотеки можуть стати тими інформаційними майданчиками в громадах, а бібліотекарі мають нагоду навчитись перетворювати виклики сьогодення в можливості, додала ментор програми в Чернігівській області Олена Костриця.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини