Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:36:49

Головна "зброя" журналіста — його надійність

12.05.2017   09:38Агенцiя

Під час навчання у «Школі молодого журналіста» її учасники спілкувалися з професійними журналістами, медіаекспертами та фахівцями у сфері комунікацій з Чернігова та Києва. Проводилися і виїзні заняття.

Сьогодні ж їхати нікуди не довелося — на чергове навчання журналістів-початківців завітали колеги із Сполучених Штатів Америки, Харкова та Києва.

Представники американської газети «The Daily Press» (місто Ньюпорт-Ньюс, штат Вірджинія) Енді Петріні та Пері Карентон розповіли, як готують молодих медійників у їхньому виданні. Протягом 10-тижневої програми шість стажерів працюють із своїми наставниками. Тематика матеріалів може бути різною. До речі, спеціальна освіта не є обов’язковою. Головне, як зазначила редактор гарячих новин Енді Петріні, — визначитися у правильності вибору професії. Зазвичай після стажування хтось залишається працювати у виданні.

Іноземні медійники відмітили високий рівень українських журналістів. «Віддані своїй професії» — так їх охарактеризували американці. Крім того, дали практичні поради учасникам «ШМЖ», назвавши головною «зброєю» журналіста його надійність.

Довідково. Газета «The Daily Press» є цьогорічним учасником Програми партнерства у галузі мас-медіа в Україні (UMPP). Її мета — створення і розвиток довготривалих стосунків між обраними однаковими за розміром друкованими і телевізійними інформаційними агенціями США та України, а також між окремими професіоналами, які працюють у цих країнах. Програма діє в Україні вже 15 років. Зокрема, цьогоріч участь у ній беруть газети «Наше слово» (місто Мена Чернігівської області) та «Обрії Ізюмщини» (місто Ізюм Харківської області).

Досвідом своєї роботи та тонкощами інтерв’ювання із учнями «ШМЖ» поділилася журналіст газети «Бульвар Гордона» Анна Шестак.

— Інтерв’ю існує для того, аби ваша аудиторія зрозуміла, з ким ви вели розмову. Не дотримуйтеся сліпо окресленого шаблону, уважно слухайте співрозмовника та не бійтесь його, — порадила Анна Шестак.

Досвідчений журналіст зупинилася і на оцінці часу, відведеному для інтерв’ю: якщо відчуваєш, що не встигнеш, перед початком необхідно домовитися про можливість ще раз поспілкуватися. Хоча би по телефону або ж через скайп.

Також не потрібно нав’язувати свою думку співрозмовнику. Головне — «відчувати» його, аби влучно поставити запитання.

Проект «Школа молодого журналіста» реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини