Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:02:34

Кольорові мрії наших дітей

15.04.2017   13:11

13 квітня у Ніжинському міському будинку дітей та юнацтва відбулось урочисте нагородження переможців міського конкурсу дитячого малюнку «Моя мрія», організованого Ніжинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за ініціативи й спонсорської підтримки Асоціації Іспанії в Україні «Іди з нами».

Участь у конкурсі взяли 115 дітей віком від шести до чотирнадцяти років. А найкращі роботи визначались безпосередньо трьома представниками Асоціації, які  приїхали до Ніжина в день проведення заходу.

Переможницею у першій віковій категорії, від 6 до 8 років, стала учениця Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 14  Марія Скрипка,  яка над усе мріє про красу й чистоту рідної землі – її неба, полів та річок. За свій малюнок Марійка отримала від іспанських гостей обіцяну премію – рюкзак із комплектом шкільного приладдя, який приїхав із сонячної Іспанії.

Мрії про злагоду в Україні, щасливе повернення її захисників до своїх домівок, коханих жінок та мирного життя, прагнення затишку   й благополуччя в українських родинах втілила у своїй роботі вже відома ніжинцям  юна художниця Анастасія Майорова, учениця Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9 та Школи мистецтв. Вона отримала велосипед – премію за кращий малюнок у другій віковій категорії, від 9 до 11 років.

Дівчинку з Донецьку, Поліну Юхно, яка тепер навчається в Ніжинській гімназії № 3, відзначили в третій віковій категорії, від 12 до 14 років. Поліна знайшла в Ніжині нових друзів, звикла до нової школи та, як і всі діти Донбасу, мріє про мирне, щасливе життя. За оригінальну і змістовну художню роботу їй подарували планшет.

Старання решти конкурсантів були відзначені заохочувальними  призами – кольоровими  іспанськими бейсболками.

Творчі дитячі колективи будинку дітей та юнацтва  привітали учасників конкурсу і їхніх уболівальників яскравою концертною програмою, а юні артисти  отримали від іспанських гостей солодкі гостинці.

Веселими репризами розважив дітвору іспанський клоун Даніо, ще й порадував глядачів та виконавців експромт-міні-концертом оркестру кольорових дзвіночків, запросивши на сцену бажаючих хлопчиків і дівчаток.Організатори та ініціатори конкурсу побажали маленьким митцям мирного неба, натхненної творчої праці та здійснення всіх  їхніх найзаповітніших мрій. 

Представники Іспанії в Україні «Іди з нами» взяли із собою всі конкурсні роботи й висловили наміри подальшої співпраці з центром соціальних служб щодо всебічної підтримки українських дітей.

 
О. Гребеннікова, фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.