Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:23:15

Оголошення відбору об’єднаних територіальних громад для участі у річному циклі навчання з розробки стратегій розвитку ОТГ

06.04.2017   07:50Агенцiя

Асоціація міст України (далі - АМУ) в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) оголошує відбір об’єднаних територіальних громад для участі у річному циклі навчання з розробки стратегій розвитку об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

Річний цикл навчання з розробки стратегій розвитку ОТГ – практичний навчальний курс, що впроваджуватиметься за принципом «вчися і роби»: представники ОТГ не просто теоретично опановуватимуть підходи до розробки стратегій розвитку, а втілюватимуть їх на практиці, паралельно з навчанням розробляючи стратегії розвитку своїх територіальних громад.

Для участі у навчанні АМУ буде відібрано 100 ОТГ, що будуть згруповані у 4 навчальні групи, кожна з яких працюватиме за окремою програмою, підготовленою та впроваджуваною однією із чотирьох команд тренерів.

Кожна ОТГ буде представлена двома учасниками – посадовою особою  місцевого самоврядування, відповідальною за питання розвитку територіальної громади, та представником місцевої громадської організації. Річний цикл навчання буде поділено на мінімум 4 тематичних сесії – дво- або триденні навчання, після якого учасники отримають завдання для втілення кожного наступного етапу розробки стратегії розвитку своєї територіальної громади.

Конференція-запуск навчального циклу відбудеться в травні 2017 року, під час якої команди тренерів спільно з учасниками груп остаточно визначать річний графік засідань та місця їх проведення.

Допомогу ОТГ у впровадженні курсу на практиці надаватимуть консультанти з питань місцевого розвитку, що працюватимуть у всіх регіональних відділеннях АМУ.

Участь у навчанні безкоштовна. Всі витрати, пов’язані з участю у навчальних сесіях, покриваються організаторами.  Проїзд – за рахунок відрядження.

Участь у навчанні зможуть взяти представники територіальних громад, в яких:
- Пройдено процес об’єднання, вже проведені або призначено дату перші місцеві вибори;
- Об’єднання відбулося навколо міста або селища, а для сільських ОТГ – чисельність населення складає більше 10 тис. осіб;
- Є бажання підготувати та впровадити стратегію розвитку територіальної громади та є можливість створити групу з підтримки розробки стратегії розвитку;
- Є місцева громадська організація, що виступить партнером органу місцевого самоврядування у роботі над розробкою та впровадженням стратегії.

Для участі у відборі територіальна громада має до 14 квітня 2017 року підготувати та подати в АМУ заявку, підписану міським, селищним, сільським головою згідно форми, що додається.

Заявки приймаються виключно електронною поштою на адресу strategy@auc.org.ua. Запитання приймаються до 10 березня 2017 року письмово електронною поштою на адресу strategy@auc.org.ua.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини