Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:44:48

Про ЗНО не дасть забути мобільний

28.03.2017   11:46Агенцiя

17 березня закінчилася реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року.

Про підсумки реєстрації на Чернігівщині та цьогорічні нововведення повідомила 27 березня, під час брифінгу директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Нагадаємо, що кожний зареєстрований учасник має право скласти тести не більш як з чотирьох навчальних предметів. Для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів результати ЗНО з трьох предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації (ДПА). Це українська мова і література (українська мова), математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття), а також один навчальний предмет за вибором випускника.



Проте, учням, які мають міжнародні сертифікати з будь-якої іноземної мови, автоматично зараховується в атестат 12 балів, а також як предмет ДПА. Тобто такі особи можуть здавати не три предмети, а лише два.

Як зазначила Світлана Сакаєва, на 20 березня у Чернігівській області кількість зареєстрованих на ЗНО складала 6661 особу, хоча очікувалося близько 7500 (2016 рік — 7494 учасники).

— Зокрема, на такий результат вплинула демографічна ситуація Чернігівщини. Крім того, випускники вечірніх шкіл за бажанням можуть здавати ДПА у традиційній формі. Також у 2017 році будуть дійсні сертифікати минулого року. Тому, наприклад, серед учасників ЗНО є такі, що зареєструвалися лише на один предмет, — зауважила Світлана Сакаєва.



Однак, кількість бажаючих пройти тестування може збільшитися. Адже вносити зміни до реєстраційних даних можна до 31 березня. Поповнити лави зареєстрованих можуть ще ті, кому було відмовлено, а також жителі тимчасово окупованих територій України та особи, які перебувають у місцях позбавлення волі. Для останніх двох категорій проводитиметься як додаткова реєстрація, так і додаткова сесія, строки яких повідомлять пізніше.

ЗНО–2017 проводитиметься з 23 травня до 15 липня.

Директор регіонального центру повідомила, що відтепер про участь у ЗНО учаснику може нагадувати власний телефон: за бажанням можна встановити мобільний додаток «Моє ЗНО».

У порівнянні з минулим роком зміниться і географія проходження ЗНО в плані того, де будуть сформовані пункти тестування. Якщо минулого року на основні предмети тестування у більшості районних центрах були створені такі пункти, то тепер буде їх укрупнення із кількістю зареєстрованих не менше 450 осіб.

Охочі «потренуватися» складати тести зможуть вже найближчим часом на пробному ЗНО:

1 квітня – з української мови і літератури;

8 квітня – з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії, російської, англійської, німецької, французької, іспанської мов.

Така процедура на сьогодні є платною — вартість одного пробного тестування 129 гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини