Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:31:09

Не тільки спорт, а й знання про джерела енергії: потенціал Чернігова

24.01.2017   09:57

Юні гімнастки Чернігова вміють дивувати Україну своїми досягненнями та вже знають, які є альтернативні джерела енергії.

Для спортсменів обласної КДЮСШ міста Чернігова Громадянська мережа ОПОРА 22 січня провела на запрошення тренера Тетяни Григоріївни Печко інформаційну зустріч «Альтернативні джерела енергії: будуємо світле майбутнє разом».

На початку заходу учні школи перевірили власні знання та взяли участь у вікторині «Що ви знаєте про альтернативні джерела енергії?». Виявилось, що більшість учасників хоча б дещо чули про енергію сонця та вітру по телебаченню та від батьків. Тому на більшість питань вікторини відповіли правильно та продемонстрували загальне розуміння теми. Наприкінці найактивніші маленькі спортсменки отримали пам’ятні подарунки: олівці та рамки для фото від Громадянської мережі ОПОРА.

Під час другої частини зустрічі учасники детальніше знайомились з технологіями перетворення енергії вітру, сонця і води на світло або тепло, яке ми можемо використовувати в оселях. Маленькі учасниці дізнались, як саме впливають на оточуючий світ, які існують енергетичні джерела. Дітям пояснили, як правильно провітрювати приміщення, аби зберегти тепло, і навіть як чистити зуби, щоб зберегти воду.

Коментуючи результати заходу, Наталя Висіканець, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА, підкреслила актуальність подібних ініціатив: «Ми переконані, що ламати прийняту в Україні систему, коли людям байдуже, скільки ресурсів вони споживають, варто не лише підвищенням тарифів на комунальні послуги, а і просвітницькими заходами, позитивною мотивацією. Особливо це стосується дітей, адже в такому віці й формуються звички, ставлення до проблемних питань. Тим паче, дітям насправді цікава ця тема, головне – обрати правильну форму: не нудні лекції, а інтерактивні заходи».

Модератор нагадала, що діти зараз позитивно впливають на свідомість батьків, саме тому обговорення питань енергоефективності є дієвими й серед молоді.

Учасники зустрічі отримали додаткову інформацію у вигляді інформаційних постерів, підготовлених за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», що містять поради стосовно підвищення енергоефективності у власній оселі.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини