Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:59:08

Просвітницька діяльність в дитячому санаторії "Дружба"

10.08.2016   15:02Агенцiя

Безпека в житті – життя в безпеці… Цей вислів яскраво характеризує відповідальне відношення до питання безпеки життєдіяльності у всіх її проявах на всіх рівнях – від безпеки у побуті до надзвичайних ситуацій глобального масштабу.

Природні катаклізми, виробничі аварії, невиробничий травматизм несуть небезпеку сучасній людині. А нинішньому поколінню прийшлось стати свідками надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Безпеці навчаються все життя. На допомогу в цьому питанні завжди прийде навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, одним з основних напрямків діяльності якого є просвітницька робота з питань безпеки життєдіяльності серед дітей та молоді.
Саме тому співробітниками Центру 9 серпня були заплановані та проведені заходи у міському таборі санаторного типу «Дружба» на тему «Правила поводження з вибухонебезпечними предметами».

Діти з великою увагою сприйняли інформацію, що неправильне поводження з вибухонебезпечними предметами загрожує втратою здо¬ров'я не лише тим, хто порушує ці прості правила, але і тим, хто знаходиться поруч.

Вибухонебезпечні предмети, що залишилися після кровопролитних воєн,  можна знайти у водоймах, у лісі, у полі, на городі, у руїнах будівель, під час розкопок. Найчастіше їх знахо¬дять у місцях колишніх бойових дій. Земля приховує багато небез¬печних знахідок, на які можна натрапити й стати їхніми жертва¬ми, навіть не підозрюючи про це. Ніхто не може гарантувати, що в землі під багаттям, розведеним на лісовій галявині, не причаїли¬ся снаряди часів війни.

Вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. До них належать: артилерійські снаряди, міни, авіабомби, детонатори, ручні гранати, набої різних видів. Усі вони містять вибухові речовини й можуть вибухнути від удару, тертя, струсу або інших механічних дій.

Враховуючи неабияку зацікавленість аудиторії, яка переважно складалась як з педагогічних працівників закладу, так і вихованців санаторію різних вікових категорій, для них було продемонстровано цікаві відеоматеріали, а також доведені основні правила поводження з вибухонебезпечними предметами.
Наприкінці заняття дітям продемонстрували зразки зброї та набоїв часів ІІ світової війни та таких, що використовуються у наш час.

Високий рівень активності дітей говорить про належну зацікавленість та відповідальність кожного, хто дійсно дбає про свою безпеку та безпеку оточуючих.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини