Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:11:13

Названо переможців обласного етапу військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

25.05.2016   09:29Агенцiя

24 травня, на Красній площі Чернігова відбулось урочисте закриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Впродовж останніх 6-и днів понад двісті юнаків та дівчат провели у наметовому таборі, який знаходиться у селі Количівка.

У церемонії закриття змагань взяли учать перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова, начальник Управління освіти і науки Микола Конопацький, завідувач сектору Чернігівської області державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Альберт Черешко, представники громадських організацій.

— Вітаю вас, юні патріоти, нащадки козацької слави, з тим, що сьогодні ви є достойними представниками нашої української молоді. Ви змагались у спортивних звитягах, перевіряли свої знання з козацької історії, показували навички медичної допомоги. І я думаю, що ви всі вже стали переможцями у цьогорічній військово-патріотичній грі. А тим, хто зайняв призові місця, хочу побажати гідно представили Чернігівщину на Всеукраїнських змаганнях,— звернулась до учасників гри Наталія Романова.

Найважливішим моментом урочистого дійства стало оголошення та нагородження переможців змагань. За результатами ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») призові місця розподілились таким чином:

І місце – рій «Січ» (Бахмацький район);

ІІ місце – рій «Отамани» (місто Ніжин);

ІІІ місце – рій «Литаври» (місто Прилуки).

Рої, які зайняли ІІ та ІІІ місця, отримали сертифікат на участь у ІІ-ій тематичній зміні з національно-патріотичного виховання обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей, що пройде на базі дитячого табору «Юний турист» у селі Количівка Чернігівського району в липні цього року.

Рій-переможець отримав Кубок, а також сертифікат на участь у ІІІ-му Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») під назвою «Хаджибейська січ — 2016», який відбудеться у серпні у рамках тематичної зміни «Ми — Українці!» в Українському державному центрі «Молода гвардія».

Від Всеукраїнського об’єднання козацтва та благодійного фонду «Благодійне об’єднання націй» призерам змагань вручили подарунки і грамоти.

Завершилось дійство патріотичним флеш-мобом «Тризуб», який виконали ліцеїсти Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини