Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:53:25

У пріоритетах студентів не тільки книжки, а й енергоощадні технології

08.04.2016   08:43

Студенти Чернігівського національного технологічного університету визначали, як вони впливають на стан довкілля, чи економно використовують ресурси, а також для чого потрібно об’єднуватися мешканцям багатоповерхівок.

Розглянули ці питання під час інтерактивної лекції «ОСББ як інструмент підвищення енергоефективності для мешканців багатоквартирних будинків», яку провела Громадянська мережа ОПОРА.

Що потрібно робити, аби зберегти тепло у власній оселі, деталізувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець. Вона також розповіла, в чому полягає різниця між ЖЕКом та ОСББ. Адже серед студентів виявилися бажаючі створити об’єднання співвласників у своєму будинку.

«Енергоефективність має стати частиною нашого життя, особливо що стосується ОСББ. У подібних аспектах, які потроху стають невід’ємним елементом української економіки, важливо розподіляти енергоресурси, що вже казати про їхнє застосування загалом», – поділився думками учасник семінару, студент Всеволод Жейко.

Присутні на обговоренні також поділилися власними методами заощадження енергії. Найвідомішим стала заміна лампочок у квартирі. Адже енергоощадні лампи – один з кроків до економії електроенергії.
Не варто нехтувати і природнім світлом: штори насправді можуть бути не тільки прикрасою, а й світлопоглинаючим елементом. Так само, як високі рослини і брудні плафони. Але достатньо збільшити кількість світла, яка потрапляє до кімнати з вулиці, – і показники лічильника стануть меншими.

Для детальнішого вивчення обговорених питань учасники отримали інформаційні постери про особливості збереження тепла в приміщеннях, а також про альтернативні джерела енергії, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини