Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:13:22

Як не дати своїм коштам вилетіти у вікно

02.04.2016   08:21

Безробітні Чернігова неабияк потребують практичних знань щодо збереження власних коштів і ресурсів. Саме тому Громадянська мережа ОПОРА 1 квітня провела інформаційну зустріч «Енергозбереження в побуті – шлях до економії» в Чернігівському міському центрі зайнятості.

Учасники заходу обговорювали теми, починаючи від елементарних методів економії ресурсів у власному будинку до впровадження нових розробок. На реальних прикладах розбиралися, які переваги використання енергоефективних методів. Зокрема, звичка відкривати вікна на режим провітрювання може вивітрити гроші й з гаманця. Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець наголосила, що краще відкрити вікна повністю на 5 хвилин, аніж використовувати інші режими. Це дозволить попередити витрати тепла для обігріву повітря надворі.

Під час зустрічі також обговорювали, що потрібно зробити в будинку, аби він був і комфортним, і економним. Зокрема, мова йшла про переваги впровадження енергоефективних заходів за умови створення ОСББ. Деякі представники ініціативних груп, присутні на заході, виявили бажання отримати інформаційну консультацію від ОПОРИ.
Окрім цього, був підписаний меморандум про співпрацю між Громадянською мережею ОПОРА та Чернігівським міським центром зайнятості, що відкриває нові можливості та площу для спільних ідей.
 
«Люди, які перебувають на обліку в нашому центрі, мають бути обізнаними у всіх можливостях та методах економії. Саме тому співпраця з ОПОРОЮ для нас є дієвим інструментом для зростання поінформованості безробітних містян. В подальшому це дозволить сформувати поле для підвищення використання енергоефективних технологій та простих методів економії в побуті. Тож люди не тільки допомагатимуть країні зберігати ресурси, а й збережуть свої кошти», – прокоментувала заступник директора Чернігівського міського центру зайнятості Серб Світлана Миколаївна.

Щоб детально проаналізувати отриману інформацію учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини