Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:23:08

Навчання новообраних голів територіальних громад

22.03.2016   08:07Агенцiя

За професійною програмою підвищення кваліфікації (напрям підготовки 1501 «Державне управління») в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 21 по 25 березня проходить навчання голів територіальних громад Чернігівщини (друга сесія).

Під час тематичних зустрічей обговорюватимуться особливості бюджетної децентралізації, проблеми та перспективи об’єднання територіальних громад; розвитку сільськогосподарських територій, ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями та залучення інвестицій.

В ході навчання розглядатимуться актуальні питання у сфері оплати праці та регулювання трудових відносин; повноваження виконавчих комітетів сільських та селищних рад у сфері захисту прав дитини; основні завдання та організація роботи з документами в органах місцевого самоврядування. Увага слухачів звертатиметься на благоустрій населених пунктів та територій; розроблення та застосування Планів земельно-господарського устрою населених пунктів як планувальних документів розвитку землекористування територій територіальних громад.

Також вони дізнаються про нововведення в земельному та природоохоронному законодавстві щодо регулювання земельних відносин та адміністрування землекористування територіальних громад; порядок формування земель комунальної власності в проектах землеустрою та реєстрації в державному земельному кадастрі; облік земель, земельних ділянок та ідентифікація прав на них як базова основа фінансової стійкості територіальної громади.

В рамках навчання відбудеться серія практичних занять та «круглих столів», присвячених обговоренню практичного досвіду роботи сільського голови; практичним питанням формування та використання фондів охорони навколишнього природного середовища всіх рівнів; паспортизації місць видалення відходів та виконання вимог чинного законодавства в частині сталого енергетичного розвитку територіальної громади та залучення інвестицій в сектор енергетики та енергозабезпечення.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.