Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:01:36

Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації

15.03.2016   11:14Агенцiя

Навчання новообраних секретарів сільських, селищних, міських рад триває в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 14 по 18 березня (перша сесія).

Директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко розповів присутнім про систему підвищення кваліфікації та її основні завдання.

Секретарі ознайомляться з правовими засадами діяльності органів місцевого самоврядування; дізнаються про повноваження сільських та селищних рад в системі органів місцевого самоврядування; постійних та інших комісій, депутатів місцевих рад; основні аспекти антикорупційного законодавства (ЗУ «Про запобігання корупції») та практичне застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні».

Вони дізнаються й про можливості розвитку ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Увага слухачів звертатиметься на останні зміни до земельного законодавства України; засади державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування; правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства.

Водночас йтиметься про повноваження виконавчих комітетів сільських і селищних рад у сфері захисту прав дитини; стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області; попередження торгівлі людьми у місцевих громадах; порядок подання звітів про працевлаштування інвалідів, ведення погосподарського обліку та обліку військовозобов’язаних.

Секретарі візьмуть участь у серії тренінгів та практичних занять, присвячених формуванню громадських компетентностей у посадових осіб місцевого самоврядування; організації роботи з документами в органах місцевого самоврядування; налаштування операційних систем та захисту комп’ютерів від вірусів.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини