Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:07:00

Учень Чернігівського ліцею № 32 досліджував сучасні матеріали і технології на Всеукраїнській школі-семінарі

19.10.2015   11:23

Нещодавно у рамках Міжнародної конференції «HighMatTech» проходила Всеукраїнська школа-семінар «Сучасні матеріали та технології». Ця школа-семінар проходить раз на два роки, цьогоріч її відвідали 22 учні – члени МАН, які займаються науковими дослідженнями в галузі матеріалознавства.

Чернігівську область представляв учень 11 класу Чернігівського ліцею № 32 Чернігівської міської ради Бондар Костянтин.

Школярі прослухали лекцію про засади наукової діяльності, яку читав завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігор Чернецький, відвідали лекції закордонних учених, виконали роботи лабораторного практикуму під керівництвом доцента інженерно-фізичного факультету НТУУ «КПІ», кандидата технічних наук Анатолія Мініцького і наукового співробітника відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ», кандидата технічних наук Артема Атамася. Також учні презентували свої науково-дослідні роботи і побували на кількох екскурсіях.

Викладачі МАН проводили лабораторні роботи з курсу «Властивості матеріалів». Загалом таких робіт було шість, одну частину їх присвятили механічним властивостям матеріалів, а іншу − електрофізичним властивостям матеріалів.

Костянтин Бондар під впливом насичених наукою днів розповідав про те, що матеріалознавство – майбутнє світу, адже його вплив на інші науки очевидний і вагомий. Як стверджував хлопець, особливих змін зазнає робототехніка – з кожним роком усе меншими стають контролери і процесори. Якщо раніше комп’ютер займав кілька кімнат, то тепер його можна помістити у ручний годинник.

− Я колись чув таку цитату, що матеріалознавство змінить світ більше, ніж електроніка… Під час цієї школи проводилися дуже цікаві лекції, а викладачі, які працювали з нами, знані не тільки в Україні, а й у світі. Нам читали лекції іноземні спеціалісти і особисто мені цікаво було послухати, як працюють іноземні науковці з інвесторами, – поділився Костя.

Після завершення роботи школи-семінару заступник директора НЦ «МАНУ» Костянтин Трушковський вручив учням сертифікати про участь, наголосивши, що МАН завжди допоможе їм під час перших кроків у науці:

− Хочу, щоб усі пам’ятали: наш центр, наша лабораторія завжди відкриті для вас, ми створені для вас, працюємо для того, щоб підтримати ваші наукові, творчі пошуки і діяльність.

Упродовж чотирьох днів школи-семінару МАНівці під керівництвом методистів НЦ «МАНУ» влаштовували свій побут і дозвілля в Міжнародному центрі дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у Пущі-Водиці. Тут проходили і дитячі знайомства, обмін дослідницьким досвідом і, можливо, зароджувалися ті осередки молодих науковців, які будуть «рухати» матеріалознавство, щоб воно, як зауважив Костя, змінило світ.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини