Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:36:22

Інтелектуальна еліта міста

28.05.2015   08:01

Традиційна зустріч із випускниками-медалістами та переможцями предметних олімпіад, всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змагань відбулася у Чернігівській міській раді. Кращих випускників і школярів Чернігова вітали міський голова Олександр Соколов, секретар міської ради Владислав Кухар та начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко.

Міський голова зазначив, що дуже позитивно ставиться до традиції спілкування із медалістами й переможцями олімпіад. "У цей день відчуваєш, що у держави та міста є майбутнє. Саме вам визначати шляхи розвитку вітчизняної науки, економіки, політики, медицини, культури. Адже майбутнє України залежить від інтелектуальної могутності та творчого потенціалу нації", - сказав О.Соколов.

Цього року золоті та срібні медалі отримали 117 випускників чернігівських шкіл. Вісім учнів за підсумками ІІІ-о етапу олімпіад стали переможцями з двох предметів і троє учні – з трьох, а саме: Павло Нагорний, учень 8 класу ЗНЗ №19, Анастасія Єрмоленко та Анастасія Смоленцева, учениці 11 класу ліцею №15, випускниці-медалістки.Крім того,А. Смоленцева виборола абсолютну першість з фізики, математики та астрономії і в минулому навчальному році, А. Єрмоленко блискуче виконала тести з української мови і літератури і набрала під час зовнішнього незалежного оцінювання найбільшу кількість балів – 200! Ще такий яскравий результат має випускниця загальноосвітньої школи №35 Терещенко Марія.

Міський голова висловив переконання, що в майбутньому обдаровані і старанні школярі та випускники Чернігова стануть справжніми фахівцями, майстрами своєї справи. "І хто знає (а я точно знаю!), саме ви впишете нову сторінку в славну історію Сіверського краю і поповните своїми іменами список видатних людей Чернігівщини", - зазначив керівник обласного центру Чернігівщини.

Усі учасники зустрічі отримали цінні подарунки – настінні годинники. Старших учнів привітали дошкільнята – вихованці ДНЗ № 74.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини