Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:13:42

Особливості організації освітнього процесу в умовах сьогодення та забезпечення організованого закінчення 2014-2015 навчального року

25.03.2015   08:09Агенцiя

Саме під такою назвою 24 березня на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відкрилась дводенна нарада за участю працівників Управління освіти і науки облдержадміністрації, спеціалістів ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського, директорів інтернатних закладів та ліцеїв обласного підпорядкування.

Розпочинаючи перший день роботи наради, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський зазначив: «2015 рік є особливим і непростим для освітян, і перш за все у сфері фінансування, адже цьогоріч вводиться нова практика і механізм надання освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів». Наразі триває процес внесення змін і доповнень до порядку використання освітньої субвенції, зокрема і в частині оплати поточних видатків, що є надзвичайно важливим для закладів інтернатного типу.

Крім того, Анатолій Заліський наголосив на важливості максимально ефективного і раціонального використання коштів на харчування дітей у межах чітко визначених обсягів, при цьому не зменшуючи якість надання таких послуг. Особливу увагу присутніх начальник Управління освіти і науки звернув і на необхідність посилення заходів з економії енергоносіїв у навчальних закладах та широкого залучення енергозберігаючих технологій.

Підсумовуючи свій виступ, Анатолій Заліський вкотре закликав усіх присутніх виважено і обережно підходити до питання використання державних коштів за новими принципами фінансування та побажав керівникам закладів плідного і корисного спілкування у рамках наради.

Більш детально усі особливості і новації бюджетної політики у 2015 році розкрила присутнім заступник начальника Управління – начальник фінансово-економічного відділу Людмила Чубич.

Актуальні питання матеріального забезпечення інтернатних закладів та проведення державних закупівель висвітлив начальник відділу маркетингу, державних закупівель та комплектації Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської обласної ради Сергій Назаренко.

Про ключові юридично-правові питання функціонування інтернатних закладів області доповів начальник юридичного сектору Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Сергій Дубравін.

З основними нюансами ведення документації загальноосвітнього навчального закладу за матеріалами перевірок Міністерства освіти і науки України ознайомила учасників начальник відділу розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович.

Роль кадрового менеджменту в управлінській діяльності керівника навчального закладу розкрив начальник відділу вищих навчальних закладів, науки та кадрової роботи Управління освіти і науки облдержадміністрації Василь Глузд.

На прохання учасників наради начальник відділу професійно-технічної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Глузд висвітлив найбільш актуальні питання та проблеми щодо подальшого навчання у професійно-технічних навчальних закладах випускників шкіл-інтернатів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування наголосив.

Окрім отримання корисної інформації та рекомендацій щодо організації навчально-виховного процесу у сучасних умовах під час проведення наради керівники навчальних закладів мали змогу також задати нагальні питання своїм колегам і поділитись власним досвідом у вирішенні певних проблемних питань.

Наступного дня на керівників навчальних закладів чекає не менш плідний день, адже представники Управління освіти і науки облдержадміністрації та ЧОІППО імені К.Д. Ушинського зосередять їх увагу на детальному розгляді особливостей використання сучасних технологій під час вивчення гуманітарних та природничо-математичних дисциплін, актуальних шляхів удосконалення та підвищення якості навчально-виховного процесу відповідно до вимог сьогодення. Крім того, особливу увагу учасників зосередять на розгляді надзвичайно важливих у наш час питань національно-патріотичного виховання підростаючого покоління та організації на належному рівні роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в інтернатних закладах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини