Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:40:31

Семінар про податкову реформу провели міські податківці

05.03.2015   11:15

Днями фахівці ДПІ у м. Чернігові провели черговий загальний семінар для суб'єктів підприємницької діяльності міста з роз'яснення положень податкової реформи та актуальних питань при складанні податкової звітності з урахуванням змін, внесених Законами України до Податкового кодексу України.

Відкриваючи захід заступник начальника інспекції Володимир Мехед зазначив, що основними завданнями, які стоять перед органами фіскальної служби є стабільне наповнення бюджету, підвищення рівня добровільності сплати податків та залучення представників громадськості до співпраці.

Нові аспекти оподаткування податком на прибуток та ПДВ, порядок заповнення та відображення податкових накладних у єдиному реєстрі, електронне адміністрування ПДВ, особливості оподаткування доходів громадян у 2015 році, нарахування та сплата військового збору, а також упередження тінізації доходів громадян та виплат зарплат у "конвертах", кампанія "Декларування-2015"- усі ці теми були висвітлені під час семінару.

Жваве обговорення викликали питання щодо нарахування у 2015 році єдиного соціального внеску. Заступник начальника відділу адміністрування ЄСВ Лілія Лизогуб підкреслила, що відтепер працедавцям – фізичним особам не потрібно реєструвати трудові договори з найманими працівниками у службі зайнятості.

Натомість, згідно із змінами внесеними Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» до ст. 24 Кодексу законів про працю України, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та повідомлення про це фіскальної служби. Оскільки на сьогодні відсутній порядок повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу, заповнення таблиці 5 додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.2013р. № 454, до прийняття відповідного порядку, вважається «повідомленням», яке подається у складі обов’язкової звітності за календарний місяць до територіальних органів фіскальної служби за основним місцем обліку платника з зазначенням трудових відносин з прийнятими працівниками. При цьому, окремо при кожному прийнятті працівника на роботу, титульний аркуш з таблицею 5 додатка 4 до Порядку не подається.

Також було поінформовано і користувачів РРО щодо змін, які внесені до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Практично кожен платник єдиного податку має перейти на застосування касового апарату.

При цьому, вимоги щодо застосування касових апаратів набирають чинності:
- для платників єдиного податку третьої групи – з 01 липня 2015 року;
- для платників єдиного податку другої групи – з 01 січня 2016 року.
Не застосовуватимуть реєстратори розрахункових операцій лише платники єдиного податку другої і третьої груп (підприємці), які здійснюють діяльність на ринках, продають товари дрібно роздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також всі платники єдиного податку першої групи.

Учасники семінару мали можливість поставити свої запитання працівникам інспекції та одразу ж отримати відповіді.

Підбиваючи підсумки хочеться відмітити, що подібні заходи надзвичайно важливі для платників, адже вони дають змогу підвищити рівень їх обізнаності та вирішити нагальні питання щоденної діяльності шляхом конструктивного діалогу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.