Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:45:09

Хто винен у побитті хлопчика в ніжинської ЗОШ № 2 з’ясовувала освітянська комісія

18.12.2014   08:20

Прикрий випадок, який трапився в ЗОШ № 2, а саме бійка в п'ятому класі, зараз на устах ледь не в кожного жителя міста. Про події того уроку та попередні результати перевірки розповів начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, ПОВІДОМИЛИ Уездные новости.

«Про цей інцидент управлінню стало відомо 27 листопада, коли до нас звернулась директор школи з відповідною заявою і клопотанням розібратися по суті справи. Наші дії зводилися до наступного: було прийнято рішення безпосередньо провести зустріч із директором освітнього закладу та вчителькою, на уроці якої й трапився цей випадок.

Сюди ж запрошувалися спеціалісти управління, керівник освітянської профспілки. Це, також, стало реакцією і на заклики батьків учнів 5-го класу, у яких вони переконували, що бійку спровокувало, на їх думку, висловлювання вчительки світової літератури. Для повної й об'єктивної оцінки було вислухано всі сторони конфлікту», — сказав Крапив'янський С.М.

Як один з варіантів врегулювання цієї ситуації управління освіти запропонувало вчительці світової літератури ЗОШ № 2 заяву про звільнення за власним бажанням. Або ж у зв’язку з переходом на пільгову пенсію, так як педагогічного стажу в неї достатньо. Вона пропрацювала в освіті тридцять два роки і має право на пенсію за вислугою років.

“Учитель попросила два дні на роздуми, після чого не пристала на жодну з пропозицій. Навпаки, наполягала на створенні комісії й проведенні неупередженої перевірки. Зазначу також, що у школі вона має півставки. І варіант з виходом її на пенсію (це й підтримувала профспілка освітян), був би найбільш прийнятним”, — розповів Станіслав Миколайович.

Враховуючи звернення зацікавлених сторін, управління створило комісію для проведення службового розслідування. До складу комісії ввійшли спеціалісти управління і досвідчені вчителі. Комісія працювала в школі з третього до п'ятого грудня, перевіряючи загальноосвітній заклад комплексно: починаючи від організаційних аспектів і закінчуючи аналізом виховної роботи в навчальному закладі.

Усе це здійснювалося відповідно до нормативно-правової бази, що регулює освітню галузь у країні, запевнив начальник управління.

У дні перевірки комісії не вдалося поспілкуватися з самою вчителькою – вона була на лікарняному.

Комісія опитала дітей про те, що ж сталось на уроці. Кожен спеціаліст спілкувався з кількома дітьми в присутності їх батьків. Це дозволило відтворити події уроку світової літератури від самого початку й до його закінчення.

Зібравши всі факти, фахівці не стали заперечувати провини вчительки. “Комісія визнала той факт, що вчитель порушила посадові обов’язки. Від початку бійки вона повинна була втрутитись у конфлікт, заспокоїти дітей, викликати класного керівника.

Цього не було зроблено. Це перше порушення. Друге — вчителька мала обов’язково поінформувати адміністрацію школи про те, що сталось, а не йти додому після уроку.

Отже, її провина тягне на дисциплінарне стягнення у вигляді догани, яку я оголосив вчителю світової літератури одинадцятого грудня”, — зазначив Станіслав Миколайович.

За словами керівника управління з батьками учнів були проведені дві зустрічі, в управлінні освіти та в ЗОШ №2.

“Із висновками комісії батьки п’ятикласників не погодилися. Вони категорично налаштовані на те, щоб управління освіти негайно звільнило педагога, а для початку — відсторонило його від професійної діяльності. Але, згідно чинного законодавства таких повноважень управління освіти немає. Батьки зі свого боку пообіцяли не допустити вчителя до проведення уроків. Ними висловлена недовіра і освітянській комісії”, — говорив С. М. Крапив’янський.

Відсторонити цього вчителя управління освіти може лише за підтримки правоохоронних органів у ході проведення досудового слідства. На сьогодні ця справа на контролі прокуратури та міліції.

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини