Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:02:01

За досвідом ділової журналістики — у Прилуки

18.11.2014   07:36Агенцiя

Учасники «Школи молодого журналіста» відвідали з прес-туром Прилуцьку тютюнову фабрику.

Після півтора місяців тренінгів та теоретичних занять вони взялися за перше серйозне практичне завдання — готувати публікації на виробничу та економічну тематику.
Будь-яка повноцінна стаття потребує попередньої підготовки і ґрунтовного володіння матеріалом — на цьому неодноразово наголошували тренери школи. Обирати тему своєї статті та збирати інформацію про місто Прилуки, тютюнову фабрику та компанію «Бритіш Американ Тобакко Україна» молоді журналісти почали за півтора тижня до поїздки.

Озброєні зібраними матеріалами, вони прибули на фабрику, аби на місці дізнатися про деталі, ознайомитися з виробничим процесом та поставити свої запитання менеджменту.
Центральною подією поїздки стало інтерв’ю з директором з виробництва «Бритіш Американ Тобакко Україна» Ніколасом Мунозом. Він, до речі, також відповідає за виробничу діяльність компанії у Білорусі та Молдові.

Протягом години Ніколас Муноз відповідав на запитання молодих журналістів — як продумані ними завчасно, так і ті, що виникли безпосередньо під час відвідин фабрики. Учасники прес-туру цікавилися місцем компанії на ринку тютюнових виробів, співвідношенням між різними брендами у її портфелі, питаннями охорони праці та безпеки на виробництві, соціальної відповідальності компанії. Звичайно, торкнулися і питання ставлення самого директора до куріння.

Петро Бондаренко, менеджер з корпоративних зв’язків на виробництві «Бритіш Американ Тобакко Україна», провів для слухачів екскурсію фабрикою, ознайомив їх з технікою безпеки, продемонстрував роботу виробничих ліній, розповів про історію фабрики та сучасні напрями її діяльності.

На запитання молодих медійників щодо технічних деталей виробництва — починаючи з підготовки сировини і закінчуючи випуском готової продукції — відповідав головний технолог з виробництва Олег Чепурний.

Протягом найближчих днів слухачі «Школи молодого журналіста» опрацьовуватимуть інформацію, отриману у Прилуках, та готуватимуть власні публікації. Потому свої оцінки і поради їм нададуть тренери школи.

Прес-тур до Прилук має стати корисною журналістською практикою, матеріалом для подальшого аналізу та обговорення. А також — джерелом досвіду для учасників школи під час підготовки статей та інтерв’ю на ділову тематику вже в ролі справжніх журналістів.

«Школа молодого журналіста» діятиме у Чернігові до кінця року. З початку жовтня у її рамках відбулися вісім медіатренінгів для старшокурсників, які цікавляться роботою ЗМІ, та журналістів-початківців.

Проект реалізує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та «Разом до громадянського суспільства» за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

 

Валерій Сорокін, координатор проекту «Школа молодого журналіста»
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини