Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:43:44

Правознавчий тренінг

28.10.2014   09:31Агенцiя

Коли востаннє ви згадували про права, які маєте? Як часто ви ними користуєтесь? Яке походження прав людини, що лежить в їх основі, як вони розвивалися та закріпилися в сучасному світі? Можна перелічити ще сотню питань, котрі кожна свідома людина, рано чи пізно, задає собі. Відповіді на ці питання мали змогу отримати студенти Чернігівського кооперативного технікуму, де відбулась виставка «Кожен має право знати свої права», завдяки підтримці ГО "Март". Цю виставку було створено в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Яскрава, інформаційна, пізнавальна, багата на цікаві факти, доступна – все це характеризує стенди, що були задіяні. У нашому навчальному закладі своєрідним ключем до душі кожного слухача, для повного розуміння виставки, осмислення важливості знання прав та свобод людини були гіди – студенти юридичного відділення технікуму. Це була унікальна можливість дізнатися більше, проявити себе, навчити інших та осмислити власне життя. Спілкування зі студентами технікуму було пізнавальним не тільки для тих, хто відвідав виставку, а й для тих, хто її проводив.

Під час тренінгу обговорювалося безліч цікавих та складних питань, що дали змогу не просто завчити матеріал, а зрозуміти його від початку та до кінця. Саме завдяки тому, що кожен з десяти гідів повністю занурився у світ під назвою «Мої права», цей захід пройшов навіть краще, ніж всі ми очікували. Дуже допомогла відкритість студентів до гідів, було легко встановлювати контакт та доносити інформацію, якою ми вже справно володіли. Також хотілося б зазначити, що виставка була проведена в рамках декади юридичного відділення, та сказати величезне «спасибі!» адміністрації та Людмилі Володимирівні Білюбі – викладачу юридичної циклової комісії за допомогу та підтримку – без вас ми б не змогли піднятись на щабель вище у своїй освіті і особистісному розвитку та не відчули б радості ділитися знаннями з іншими.

Після виставки, для того щоб оцінити роботу гідів, доцільність та актуальність стендів, були роздані анонімні анкети викладачам та студентам. Результати були вражаючими для нас. 90% студентів прокоментували нашу роботу так: все зрозуміло, дуже сподобалось; гідів оцінили у середньому на 5 балів, як і саму організацію. Це говорить про те, що інформація подана на рівні зі слухачами сприймається краще, жарти, в ході виставки, також не проходять марно, бо у формі гри необхідна інформація була викладена та засвоєна, а не просто пролетіла повз вуха.

Той досвід, що ми отримали за 3 дні виставки назавжди залишиться з нами, як скарб, що не має ціни та строку давності; це щось більше, ніж просто знання та навички, які ми здобули, це ніби ковток свіжого повітря для змучених міським пилом легенів, це те, що неодмінно змінить наше життя на краще. Проте, не тільки досконале знання прав, яке було забезпечене тренерами та технікумом, а й наша команда, яка всього за тиждень стала ніби маленька сім’я, але дуже міцна та дружня, допомогли забезпечити всебічне освоєння в правах, що неодмінно знадобиться всім нам у сучасному житті.

Наостанок хочеться подякувати координатору виставки – волонтеру-стажеру ГО "MART", студентці ІІІ курсу спеціальності "Правознавство" Альоні Казанській. А також всім, хто брав участь: Альоні Кривенко, Максиму Глушаку, Юлії Коваленко, Володимиру Савченко, Наталії Компанієнко, Вікторії Сиводід, Елізаветі Гавриловій та Ганні Казновецькій.

Цей захід дав поштовх кожному із нас до дій, що будують наше майбутнє, жагу до знань та простих якостей справжньої людини: людяності, честі, гідності, самоповаги, солідарності…Також, хочу сказати: вірте у себе, йдіть тільки вперед, немає нічого неможливого, пізнавайте цей світ, вчіться, не говоріть, що бракує часу – бракувати може тільки бажання! Як сказав Марк Твен «Уникайте тих, хто намагається підірвати вашу віру в себе. Ця риса властива дрібним людям. Велика людина, навпаки, вселяє вам відчуття, що і ви можете стати великим».


Юлія Коваленко, студентка групи Юр-42

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини