Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:04:13

Навчання у "Школі молодого журналіста" розпочалося з тренінгу Владислава Савенка

11.10.2014   12:53Агенцiя

Перший тренінг у рамках «Школи молодого журналіста» відбувся 10 жовтня у Чернігові. Відомий журналіст, власкор «Українських новин» Владислав Савенок відкривав секрети професійної майстерності молодим слухачам школи. Темою тренінгу була обрана інформація як найголовніший жанр журналістики.

Головну увагу під час заняття тренер приділив правильній подачі та структуруванню інформації. Молоді журналісти дізналися, як привертати і утримувати увагу читачів, створювати інформативні повідомлення.

Владислав Савенок розповів і про те, яким джерелами інформації може користуватися журналіст, у який спосіб отримати та подати в матеріалі коментар від посадовця. На прикладі реальних статей з друкованих ЗМІ та Інтернет-видань він вказав на типові помилки у написанні текстів та їх оформленні.

Як кажуть самі слухачі, вони дізналися чимало нового з цього тренінгу. Більшість з них вперше особисто поспілкувалися з Владиславом Савенком, втім, і раніше чули надзвичайно схвальні відгуки про його лекції.

"Що я винесла з цього тренінгу — я закріпила знання, які вже мала, нагадала собі, що треба мати чітку структуру [публікації]", — говорить слухачка школи, кореспондент «Часу Чернігівського» Альона Шепіда.

«Школа молодого журналіста» стартувала у Чернігові 8 жовтня. Вона передбачає тримісячний курс тренінгів і практичних завдань для старшокурсників, які цікавляться роботою ЗМІ, та журналістів-початківців. Проект реалізує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та «Разом до громадянського суспільства».

 

http://cntime.cn.ua/chas-novini/navchannia-u-shkoli-molodoho-zhurnalista-rozpochalosia-z-treninhu-vladyslava-savenka.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини