Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:43:00

Спільний велоурок від ДАІ та активістів

18.08.2014   16:01

«Урок велосипедної грамоти», в якому залюбки взяли участь два десятки шанувальників цього виду транспорту, відбувся в обласному центрі завдяки спільним зусиллям управління ДАІ УМВС в Чернігівській області та представників громадської ініціативи «ВелоЧернігів».

— Державтоінспекція та громадські активісти мають спільну мету: за умови зростання популярності користування велосипедами не допустити збільшення кількості дорожніх інцидентів за участю велосипедистів, — пояснила заступник начальника відділу кадрової та профілактичної роботи УДАІ УМВС підполковник міліції Олена Царюк. — В цьому витоки нашої співпраці, яку ми розпочали не сьогодні й не вчора, і яка лише набирає обертів.

Цікавий і корисний профілактичний захід розпочався у вечірній час біля підніжжя пам’ятника Богданові Хмельницькому у Чернігові. Олена Царюк розповіла учасникам основні вимоги Правил дорожнього руху, які регламентують безпечний рух велосипедистів. Також представниця ДАІ відповіла на численні питання аудиторії, яка складалася з велосипедистів, різних не тільки за віком, а й за практичним досвідом. Причому у більш досвідчених велосипедистів виявилося навіть більше питань, ніж у новачків: тривала їзда не завжди впорядкованими вулицями та автошляхами породжує потребу у відповідних фахових роз’ясненнях.

Співорганізатор «Велоуроку», представниця громадської ініціативи «ВелоЧернігів» та активна велосипедистка Анастасія Леухіна із задоволенням відзначила готовність працівників міліції до спільної профілактичної роботи. За її словами, вона не очікувала такої оперативності реагування на цінну пропозицію від, у загальному уявленні, доволі забюрократизованої структури. Зі свого боку, бажання провести семінар-тренінг для велосипедистів вона пояснила результатами онлайн-опитування, здійсненого «ВелоЧерніговом» на своєму сайті. До найбільш неприємного моменту користування велосипедом у місті та за його межами опитані чернігівці віднесли власну невпевненість на дорогах, недостатнє знання своїх прав та обов’язків як учасників руху, слабке взаєморозуміння з водіями інших видів транспорту. Цю прогалину і було вирішено усунути спільними з ДАІ зусиллями.

Після плідного спілкування, яке, замість запланованих півгодини, розтяглося майже удвічі довше, учасники «Велоуроку» закріпили здобуті знання на практиці. В ході підготовки до практичного етапу, який мав відбутися вже у сутінках, представники управління ДАІ обласної міліції перевірили відповідність наявних велосипедів тим вимогам, що висуваються до них з точки зору руху в темну пору доби. Правоохоронці подарували комплекти білих та червоних світловідбивачів (катафотів) усім, хто їх не мав, та наполягли на негайному закріпленні цих засобів безпеки на велосипедах.

Після цього група, розподілена на дві короткі колони, рушила міськими вулицями за спільно визначеним маршрутом. Його учасники «Велоуроку» затвердили в процесі обговорення, подбавши, аби в ході його подолання довелося відпрацювати всі основні положення здобутих знань. У складі однієї з колон особисто проїхала на велосипеді весь маршрут і Олена Царюк. Велоактивісти побували на площі Перемоги та біля залізничного вокзалу, проїхали жвавими проспектом Перемоги та вулицею Щорса і досить тихими в цю пору доби вулицями Комсомольською, Коцюбинського та П’ятницькою. На завершення подолання навчально-прогулянкового маршруту представниця УДАІ УМВС вручила кожному велосипедистові подарунки від імені свого підрозділу — яскраві світлоповертальні стрічки, які також сприятимуть безпечній їзді чернігівськими вулицями та автошляхами

До теми: У центрі Чернігова в стельку п'яний мотоцикліст збив 13 річного велосипедиста

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.