Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:08:05

Зустріч керівництва Чернігова та області зі студентами вузів

05.04.2014   09:45

На завершення семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» його учасники – студенти-випускники вузів міст Чернігова та Ніжина пройшли підсумкове тестування та мали нагоду поспілкуватися з керівниками міста та області.

Вже традиційно в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів зі студентами провів зустріч чернігівський міський голова Олександр Соколов. Він розповідав про специфіку діяльності виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування, наводив приклади з власного досвіду роботи щодо вирішення питань, пов’язаних з економікою, соціальною сферою, розвитком інфраструктури м. Чернігова. 

У подальшій дискусії йшлося про адміністративну реформу та пов’язане з нею реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування. Зокрема, студенти цікавилися, наскільки ці зміни вплинуть на можливості їхнього працевлаштування на службу до структур виконавчої влади та місцевого самоврядування. Наступні питання стосувалися джерел наповнення державного та місцевих бюджетів, а також чи допоможе планована децентралізація фінансів подолати корупцію та нецільові розтрати державних коштів. Учасники зустрічі також говорили про можливості туристичного, історико-культурного потенціалу Чернігова, збереження його пам’яток, розвитку міських територій для відпочинку (що буде на місці пам’ятника В. Леніну, чи стане Стрижень в майбутньому придатним для купання тощо).

Також до студентів звернувся перший заступник – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Журман. Він зауважив, що до недавнього часу державна служба залишалася неооціненою, що певною мірою й сформувало упереджене ставлення у суспільстві до державних службовців як чиновників-бюрократів. Останні події в державі зумовили необхідність докорінної перебудови всієї управлінської галузі. Її подальше успішне реформування багато в чому буде залежати від приходу до владних структур саме молодих, освічених та свідомих фахівців. Наостанок він привітав студентів із закінченням навчання, вручивши відповідні сертифікати учасникам програми та закликав молодих людей реалізувати свій потенціал на користь України саме на службі в органах державної влади та місцевого самоврядування.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.