Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:58:21

Розпочався фінальний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад та пробне тестування 2014 року

24.03.2014   15:27Агенцiя

23 березня на базі обласного Палацу дітей та юнацтва за участю провідних творчих колективів відбулось урочисте відкриття фінального етапу ХХІІ Всеукраїнської олімпіади з правознавства. Олімпіада проходитиме протягом 24-27 березня на базі ліцею № 15 м. Чернігова.

Участь у олімпіаді візьмуть 102 учні 8-11 класів з 23-х областей України та м. Київ. Місто Чернігів представлятиме учениця 11-го класу 27-ї школи Овчаренко Марія, яка посіла І місце з правознавства у обласному турі олімпіад.

22 березня відбулась перша сесія пробного тестування 2014 року. Майбутні абітурієнти пройшли процедуру тестування та мали змогу перевірити свої знання з української мови та літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітньої історії та іноземної мови.

У Чернігові відкрито три пункти тестування, усі на базі вищих навчальних закладів: ЧНТУ, ЧДІЕУ, ЧНПУ ім. Т.Г.Шевченка. Явка на пункти тестування склала 94%.

Ті учасники пробного тестування, які не з’явились на пункти у день тестування, можуть ще протягом трьох днів отримати свої зошити у тому пункті тестування, де вони мали складати тести. Причому з собою необхідно мати документ, за яким проходила реєстрація.

Найбільш обираним предметом, з року в рік, є українська мова і література, 62% тестів у перший пробний день складено з цього предмету. Далі за затребуваністю - англійська мова – 20% (178 абітурієнтів) та фізика – 9% (84 абітурієнти). Всесвітню історію, німецьку, французьку та російську мови обрало відповідно 6, 2, 2 і 1 чоловіки. Загалом на проходження пробного тестування у цей день зареєструвались 896 майбутніх абітурієнтів.

Цього року у процедурі проведення пробного тестування вже закріпилась «Технологічна перерва». Під час роботи над тестом в аудиторіях відповідальними особами був проведений огляд на предмет виявлення мобільних телефонів та інших засобів зчитування, обробки та передавання інформації. Час, затрачений на цю перерву, додавався до загального часу тестування. Ще одним нововведенням для зручності абітурієнтів стало зазначення фактичного часу, який вказувався на дошці кожні 20 хвилин.

 

За інформацією науково-методичного центру управління освіти міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини