Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:58:58

Турбота про дітей та їх майбутнє – один з пріоритетних завдань державної політики

02.09.2013   07:32

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час святкових заходів з нагоди Дня знань в Ічнянській загальноосвітній школі № 4.

“Проголошення 2013 року Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості та нових соціальних ініціатив “Діти – майбутнє України” – яскраве тому підтвердження”, – зауважив керівник області.

Він підкреслив: обласна держадміністрація здійснює послідовні кроки для подальшого розвитку освіти регіону. За три останні роки відкрито 46 дошкільних навчальних закладів та 49 додаткових груп, що сприяло охопленню дошкільною освітою понад 87% дітей віком від 3 до 6 років. Подальшому вдосконаленню навчально-виховного процесу, підготовці молодого покоління до життя в інформаційному суспільстві сприятиме забезпечення опорних шкіл сучасним мультимедійним обладнанням та електронними підручниками.

Важливого значення для виконання завдань, проголошених у нових соціальних ініціативах Глави держави, набуває реалізація обласної цільової соціальної програми розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді.

Володимир Хоменко підкреслив, що перспективним напрямком розвитку освітньої системи Чернігівщини є організація ефективної діяльності опорних шкіл та районних освітніх округів. Особливої актуальності у зв’язку з цим набуває виконання програми “Шкільний автобус”. Цьогоріч до 1 вересня навчальні заклади області отримали чотири шкільні автобуси.

Один з них, виділений Ічнянському району, буде підвозити двадцять школярів із сіл Хаєнки та Бурімка до сучасно обладнаної опорної школи.
Очільник області подарував навчальному закладу сучасний комп’ютер.

Після урочистостей Володимир Хоменко ознайомився з матеріально-технічною базою Ічнянської загальноосвітньої школи № 4, яка у цьому році відзначла 100-річний ювілей.

Основний напрямок роботи закладу – Школа сприяння здоров’я. Особлива увага приділяється роботі з обдарованими дітьми, єдиному підходу до оцінювання навчальних досягнень. Учні школи є учасниками та переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад, творчих конкурсів обласного рівня, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в Чернігівському територіальному відділенні МАН.

У школі працюють гуртки “Ритм”, “Козацький гарт”, “Ностальджи”; Театральна студія; клуби: “Ровесник”, “Знавці історії школи”, Євроклуб “Перша хвиля”. Реалізується проект “Профільна освіта”.

Школа стала флагманом середньої освіти Ічнянського району, посідає перше місце в рейтингу за підсумками навчально-виховної роботи серед закладів району.

Ічнянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 занесена до Альманаху “Флагмани освіти України” у 2010 році.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини