Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:29:53

У Ніжині на 100 місць у дитсадках претендують 208 дітей

31.08.2013   09:43

У місті Ніжині кількість дітей дошкільного віку удвічі перевищує кількість місць у дитячих садках.

Про це на засіданні колегії облдержадміністрації повідомив начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Анатолій Заліський, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо в середньому по області чисельність дітей у розрахунку на 100 місць становить 113, то в Бахмацькому, Городнянському, Козелецькому, Менському і Носівському районах він більше 120. Лідером за цим показником є місто Ніжин, де на 100 місць у дитсадках припадає 208 дітей", - сказав посадовець.

За його словами, попри те, що середній рівень охоплення малечі дошкільною освітою в області досить високий - 87,8%, рівень завантаженості закладів викликає занепокоєння. Цього року на Чернігівщині заплановано відкрити 14 дитсадків, 8 навчально-виховних комплексів (НВК) та 22 додаткові групи на базі діючих установ. Утім нині свої двері дітям відчинили всього лише 2 НВК та 1 дитсадок. Очікується, що у вересні цей список доповнять ще 6 дошкільних навчальних закладів.

 Наразі на Чернігівщині працює 407 закладів дошкільної освіти, з яких 249 знаходяться у сільській місцевості. Дошкільним вихованням у селах області охоплено лише близько 60% малюків.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_nigini_na_100_mists_u_ditsadkah_pretenduyut_208_ditey_1859045

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини