Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:47:55

“Імперативи розвитку соціально-економічних систем в умовах глобалізації”

07.06.2013   14:55

Заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у відкритті V Міжнародної науково-практичної конференції на тему “Імперативи розвитку соціально-економічних систем в умовах глобалізації”, що проходитиме 7-8 червня в Чернігівському державному інституті економіки і управління. Відкрила захід ректор інституту Ірина Каленюк.

Валентин Мельничук у своєму виступі зазначив, що глобалізація є об’єктивним процесом і вищою стадією інтернаціоналізації. Вона характеризується якісною зміною змісту всіх видів діяльності сучасного суспільства.

– Імперативом цивілізаційного розвитку для пост-комуністичних країн, до яких ми і відносимося, в умовах глобалізації є їх інноваційна конкурентоспроможність. На сучасному етапі жодна країна не може залишитися осторонь цих процесів. Участь у них дозволяє не тільки вирішувати нагальні економічні проблеми, але й активно включатися у світові інформаційні та технологічні потоки, – підкреслив заступник голови обласної ради.

Також Валентин Мельничук висловив сподівання що така інтеграція наукових потенціалів дасть плідні результати для процвітання економіки дружніх країн, зміцнить зв’язки міжнародного співробітництва між навчальними закладами та сприятиме відновленню культурних та ділових міждержавних зв’язків.

Науково-практична конференція працюватиме по секціям, на яких будуть розглядатись економічні детермінанти розвитку освіти у XXI столітті, передумови та фактори інноваційного розвитку національної економіки в умовах глобалізації, фінансова політика, її проблеми та напрями вдосконалення, сучасні проблеми маркетингу та менеджменту підприємницької діяльності, інноваційні технології та новітні інформаційні системи в глобалізованому суспільстві тощо.

У заході беруть участь науковці ДВНЗ “Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана”, ДННУ “Академія фінансового управління”, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Черкаського державного технологічного університету, багатьох інших вищих навчальних закладів.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.