Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:03:33

Відбувся захід, присвячений одному із найдавніших ремесел в історії людства – гончарству

07.06.2013   07:35Агенцiя

З початком червня розгорнули свою роботу пришкільні майданчики, де дітлахи можуть відпочивати не тільки активно, а й пізнавально. Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського завжди радо приймає учнів у своїх експозиціях та на виставках. Для дітей влаштовуються оглядові та тематичні екскурсії музейними залами по різних історичних епохах, прогулянки чернігівським дитинцем, інтерактивні майстер-класи та ще багато чого цікавого.

5 червня на виставці “Кераміка Чернігівщини”, що розгорнута у виставковому залі військово-історичного музею – відділу історичного музею імені Василя Тарновського (Міський сад, вул. Шевченка, 55-а), відбувся захід, присвячений одному із найдавніших ремесел в історії людства – гончарству.

Про виникнення гончарства, його місце в житті людини, основні гончарські осередки Чернігівщини та їхню різноманітну продукцію за матеріалами виставки розповіла науковий співробітник музею Наталя Тонких.

Особливу зацікавленість присутніх викликав керівник студії гончарства Обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв Дмитро Піщур, який не лише розповів про процес створення виробів з глини та його особливості у різних народів світу, але й виготовив на музейному гончарному крузі кілька речей та відповів на численні питання слухачів – вихованців школи № 4.

Даний захід – перший із серії вже запланованих для відвідувачів пришкільних майданчиків. Тож чекаємо всіх охочих поринути у дивовижний світ творчості.


Світлана Лихачева, завідуюча відділом Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського

 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини