Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:04:22

Юна еліта Чернігова

29.05.2013   11:42

У Чернігівській міській раді пройшла традиційна зустріч міського голови Олександра Соколова з обдарованими школярами.

Цього року до міськради завітали 48 учнів – переможців ІІІ та ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних дисциплін, а також переможців ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка. Їхні прізвища внесено до електронної Дошки пошани "Гордість міста".

"Ми пишаємося вами, бо ви – гордість Чернігова, молода еліта, якій розвивати рідне місто, дбати про його майбутнє", - сказав О.Соколов. Він також додав, що зустрічі з обдарованими школярами завжди дають натхнення. Міський голова подякував педагогам за плідну й творчу працю. Він підкреслив, що всі вчителі, які підготували переможців олімпіад, й надалі будуть отримувати доплати до своєї заробітної плати з міського бюджету. "Так було, так є і так буде. Це справа честі для нас", - зазначив О.Соколов.

Педагоги назвали винятковим той факт, що п'ять років поспіль учень школи №2 Валентин Білоокий здобував перемогу на ІV етапі олімпіад з економіки. Його учитель економіки Олена Лобода зізналася, що секрет її успіху простий – "більшу частину життя присвячувати навчанню учнів". Педагог розповіла, що це був своєрідний експеримент готувати та відправити на олімпіаду з економіки за 9-й клас учня 7-го класу. Експеримент виявився вдалим. Нині В.Білоокий є випускником, але в нього вже з'явилися послідовники.

Усі учні отримали премії міського голови. Школярів та їхніх наставників привітали керівники вишів Чернігова – ректор Чернігівського державного інституту економіки і управління Ірина Каленюк, перший проректор Чернігівського державного технологічного університету Валентина Скоробагатова, проректор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка Володимир Дятлов. Вони побажали цьогорічним випускникам продовжити навчання у чернігівських вищих навчальних закладах, аби потім працювати на благо рідного міста.

Довідка: Цього року у ІІІ етапі олімпіад з базових дисциплін брали участь 158 учнів з 27 загальноосвітніх навчальних закладів Чернігова. За результатами чернігівські школярі отримали 136 дипломів (85 % учасників ІІІ етапу олімпіад стали переможцями).

До кращих навчальних закладів міста, за підсумками ІІІ етапу олімпіад, увійшли: школи №12, №1, №2, №3, ліцей №15, колегіум №11 і гімназія №31. Стабільні результати виступу учнів з англійської та німецької мов, астрономії і біології. Кращі результати продемонстрували учні міста з інформаційних технологій та французької мови. За визначеними рейтингами участі команд області у ІІІ етапі олімпіад учні м. Чернігова посіли 1 місце в області з 15 навчальних предметів.

У ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад зі шкіл Чернігова взяли участь 38 учнів, 9 з яких стали переможцями.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини