Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:39:31

Головне управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області застосувало понад тридцять тисяч гривен санкцій за порушення декларування зміни цін

30.12.2021   13:46Агенцiя

З 18 травня 2020 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення».

Згідно з цим документом суб’єкти господарювання повинні декларувати намір підняти роздрібну ціну на понад 5% на товари, включені до переліку соціально значущих.

На виконання річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2021 рік працівниками Відділу контролю за регульованими цінами була проведена планова перевірка дотримання вимог формування, встановлення та застосування державних регульованих цін суб’єкта господарювання, що провадить свою діяльність на ринку торгівлі продовольчими товарами.

Перевіркою встановлено, що суб’єкт господарювання,  починаючи з 18.05.2020 року реалізацію таких продуктів, як масло вершкове жирністю 72,5% та  хліб житньо-пшеничний, здійснював за ціною, що зростала більше ніж на 5% до роздрібної ціни, без процедури декларування зміни цін.

Відтак суб’єкт господарювання порушив вимоги п.3 Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року  № 341. А це є порушенням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

За результатами перевірки до суб’єкта господарювання застосовані адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» у розмірі 31070,22 грн.

Посадову особу суб’єкта господарювання за порушення порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих  цін притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладання штрафу у розмірі, визначеному статтею 165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до Припису суб’єкт господарювання  зобов’язаний у місячний термін  усунути порушення шляхом приведення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, у відповідність до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 р. №341.

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини